22.12.2012 13:18

Carnikavas un Siguldas basketbolisti gadu beidz ar zaudējumiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas un Siguldas basketbolisti gadu beidz ar zaudējumiem arhīvs

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā abas Pierīgas komandas 11 spēlēs guvušas pa sešām uzvarām un atrodas turnīra tabulas vidusdaļā. Saulkrastu basketbolistiem četri panākumi deviņos mačos.

 

Gada pēdējās spēles Carnikavas un Siguldas klubi aizvadīja piektdien pret kaimiņiem turnīra tabulā. Carnikavieši viesos tikās ar BK "Salacgrīva" un dramatiskā izskaņā piedzīvoja zaudējumu 59:61 (27:34).

Mājinieki jau cīņas sākumā uzņēmās vadību (10:2) un ilgu laiku saglabāja 6–10 punktu starpību. Vēl sešas minūtes līdz pamatlaika beigām Salacgrīvas komandai bija solīds 60:47 pārsvars, taču Carnikavas basketbolisti to pamazām deldēja un pusminūti līdz beigām starpību samazināja līdz diviem punktiem. Laukuma saimnieki pēdējā uzbrukumā kļūdījās un zaudēja bumbu, tomēr Kristapa Brieža metiens septiņas sekundes līdz finālsirēnai, kas būtu panācis neizšķirtu, nebija sekmīgs.

Carnikavas kluba labā Edgars Vecums guva 21 un Ivars Lubāns 15 punktus.

Ar zaudējumu ziemas brīvdienās dodas arī basketbola klubs "Sigulda", kas savā laukumā piekāpās Jūrmalas sporta skolai ar 73:81 (45:33).

Pēc līdzīgā cīņā aizvadītas pirmās ceturtdaļas otrajā mājinieki vienubrīd panāca pat 16 punktu pārsvaru (43:27). Taču pēc lielā pārtraukuma jūrmalnieki spēli izlīdzināja, bet ceturtās ceturtdaļas vidū veica izšķirošo izrāvienu, no 62:61 panākot 71:62.

BK "Sigulda" rindās rezultatīvākie bija Ilmārs Cīrulis un Artūrs Melnieks – attiecīgi 16 un 15 punktu.

Nākamās spēles Pierīgas basketbola klubi aizvadīs 8. un 9. janvārī.