21.12.2012 11:21

Kamaniņu braucēji Siguldā sadalījuši Latvijas kausus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Labākie pagājušajā nedēļā Siguldā notikušajā Pasaules kausa izcīņas posmā apliecina līderu statusu arī Latvijas izlases "iekšējās" sacensībās, kurās dalībnieki ne tikai cīnījās par uzvaru, bet arī turpināja strādāt pie tehnikas.

 

Vīru konkurencē abos braucienos ātrākais bija Mārtiņš Rubenis. Otrās vietas ieguvēju Ināru Kivlenieku viņš summā apsteidza par 0,112 sekundēm. Trešais bija Kristaps Mauriņš (+1,136 s), ceturtais – juniors Riks Kristens Rozītis (+2,415), bet Rihards Lozbers pirmajā braucienā krita un otrajā nestartēja. Iepriekš treniņā piedzīvotā kritiena dēļ sacensībās nestartēja siguldietis Artūrs Dārznieks.

Dāmām pirmo vietu izcīnīja Elīza Tīruma. Viņas māsa Maija pirmajā braucienā zaudēja 0,835 sekundes, bet otrā beigās pieļāva rupju kļūdu un beigās palika tikai piektā (+3,297 s) arī aiz juniorēm siguldietes Ullas Zirnes (+1,871), Saivas Dambītes (+2,031) un Kendijas Aparjodes no Saulkrastiem (+3,296). Alise Evelīna Mitkus pēc neveiksmīga pirmā brauciena otrajā neizgāja uz starta.

Divu divnieku ekipāžu konkurencē pārāki izrādījās Andris un Juris Šici, taču otrajā braucienā viņi zaudēja Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam un divu mēģinājumu summā apsteidza viņus par 0,301 sekundi.

Vienlaikus notika arī sacensības jauniešiem vairākās vecuma grupās. Puišiem vecākajā uzvarēja ropažnieks Kristens Putins, vidējā – saulkrastietis Edgars Karnītis un jaunākajā –Lūkass Krasts no Ulbrokas. Jaunietēm labākās bija Zelma Bite no Siguldas un Laura Zutere no Ropažiem, bet divnieku ekipāžām – siguldieši Ralfs Bērziņš/Andis Andrejonoks.