19.12.2012 11:58

Gada nogalē noskaidro labākos galda spēļu meistarus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gada nogalē noskaidro labākos galda spēļu meistarus www.ropaži.lv

Ropažos, Ķekavā, Baldonē un Olainē noskaidroti uzvarētāji novada novusa, galda tenisa un šaha čempionātos.

 

 

Ropažu novada novusa čempionāts, kas sākās vēl janvārī, beidzies ar septītā posma turnīru. Pēdējā kārtā uzvaru izcīnīja pagājušā gada čempione Velga Nestore, kura uzvarēja septiņus no astoņiem mačiem. Pa sešām uzvarām bija Valdim Čunkam un Andrejam Ploriņam, bet otrajā vietā ierindojās V. Čunka, kurš bija uzvarējis savstarpējā cīņā.

Valdis Čunka, kurš šogad bija uzvarējis trijos turnīros un divreiz bija otrais, arī kļuva par Ropažu čempionu (46 p.). Otro vietu ieņēma Andris Lapsiņš (35 p.), trešo Andrejs Ploriņš (32 p.).

Vēl vairāk posmu – deviņi – tika aizvadīti Ropažu novada čempionātā galda tenisā. Pa astoņām uzvarām deviņās spēlēs pēdējā posmā izcīnīja Jānis Kārkliņš un Gundars Čiekurs, kurš jau pirms devītā posma bija nodrošinājis pirmo vietu kopvērtējumā. Viņu savstarpējā ar 3:1 pārāks bija Kārkliņš, kuram līdz ar to pirmā vieta. Trešais bija Edgars Bitēns.

G. Čiekurs summā savāca 71 punktu, otrās vietas ieguvēju Anriju Bergu apsteidzot par 31 punktu. Sacensību galvenais tiesnesis Andrejs Ploriņš informēja, ka Bergs ir objektīvi spēcīgākais novada galda tenisists un piedalās nacionāla līmeņa sacensībās, taču Ropažu čempionātā turnīros piedalījies tikai četros posmos un visos uzvarējis. Trešā vieta kopvērtējumā Uldim Sūnam.

Baldones atklātajā novusa čempionātā piedalījās 22 dalībnieki – ne tikai mājinieki, bet arī ciemiņi no Saulkrastiem, Alojas, Rundāles, Lielvārdes, Ķekavas un citām vietām. Par uzvarētāju kļuva Mārtiņš Šrenks no Salacgrīvas, kurš apsteidza divus Bauskas novada pārstāvjus Edmundu Jalovecki un Eduardu Lauku. Ceturtajā vietā ierindojās labākais no Baldones novusistiem – Edgars Siliņš.

Svētdien Ķekavas sporta klubā aizvadīts novada atklātais čempionāts dubultspēlēs, kurā piedalījās desmit dueti. Šoreiz baldonietis E. Siliņš kopā ar Guntaru Stepiņu no Salaspils izcīnīja pirmo vietu, uzvarot sešos mačos un trīs reizes nospēlējot neizšķirti. Otro un trešo vietu ieņēma pāri no Ķekavas novada – Aigars Mendris ar Nikolaju Belonoščenko un Regīna un Mikus Andersoni. Augstākas vietas ieguvēji viņu divcīņā kļuva zināmi tikai pēc uzvarētu un zaudētu partiju attiecības.

34 dalībniekus svētdien bija pulcējis Olainas novada čempionāts šahā. Bija ieradušies šahisti arī no Rīgas, Jelgavas un Zvejniekciema, viņu vidū 11 dalībnieki bērnu grupā. Pieaugušo konkurencē pirmo vietu izcīnīja rīdzinieks Aivars Laizāns, otro – Kaspars Ramma no Olaines un trešo – Vjačeslavs Ņemkovs no Jelgavas. Bērnu grupā labākais izrādījās rīdzinieks Rihards Bekasovs.

Baldones sporta kompleksā pagājušās nedēļas beigās aizvadītas arī sacensības stipriniekiem divcīņā. Dalībniekiem vajadzēja rādīt savu spēku svaru stieņa spiešanā guļus un pievelkoties pie stieņa. Līdz 15 gadus veco grupā uzvarēja Agnese Spustaka un Kristaps Ozols, 16–18 gadus veco grupā Viktorija Vogina un Rihards Preiss, 19–50 gadus veco grupā Austra Brauna un Jānis Bērziņš, vīriem no 51 līdz 69 gadiem Inārs Beļinskis, bet grupā 70 gadus un vecākiem senioriem Ivars Brigmanis.