15.12.2012 16:20

Sekundes sešas tūkstošdaļas līdz goda pjedestālam

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldiešiem Andrim un Jurim Šiciem līdz godalgotajam trijniekam Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā dzimtajā pilsētā pietrūkst mikroskopiski maz.

 

Pēc divnieku ekipāžu pirmā brauciena brāļi Šici ieņēma ceturto vietu ar labām iespējām pakāpties vienu pozīciju augstāk – priekšā esošie vācieši Egerts un Benekens bija tikai nepilnu sekundes desmitdaļu priekšā. Otrais mēģinājums Šiciem izdevās pat mazliet labāks nekā pirmais, turklāt pieminētā Vācijas ekipāža rupji kļūdījās. Diemžēl otrais brauciens teicams sanāca Kristianam Oberštolcam un Patrikam Gruberam, un viņi no sestās vietas uzlēca uz trešo.

Itālijas kamaniņu braucēji summā Siguldas duetu apsteidza par vienīgi tehnikas ierīcēm apjaušamu mirkli – 0,006 sekundēm (piektajā vietā finišējušie brāļi Lingeri latviešiem zaudēja vēl mazāk – 0,004 s). Ceturto uzvaru šosezon pēc kārtas izcīnīja Tobiass Vendls un Tobiass Arlts no Vācijas. Viņiem divu braucienu summā Šici zaudēja 0,570 sekundes.

Devīto vietu ieņēma otrais Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (+0,853 s). Pasaules kausa kopvērtējumā Andris un Juris pakāpušies uz sesto vietu, bet Oskars ar Pēteri ir septiņpadsmitie.

"Esam ļoti apmierināti, jo tik labi Siguldas posmos mums vēl nebija gājis. Protams, par tām sešām tūkstošdaļām ir neliels sarūgtinājums, bet ko lai dara. Tas ir pārāk netverams mirklis, to var ietekmēt maza vēja pūsmiņa vai par pāris centimetriem pacelta galva. Arī veiksmes faktors. Taču kopumā esam gandarīti, varbūt būsim atraduši recepti Siguldas trasei, kas mums līdz šim nebija sevišķi veiksmīga. Bet, ja reiz konkurenti ir vēl ātrāki, darba mums pietiks," pēc finiša rezumēja Andris Šics.

Brāļi Šici: Galvenais ir nenobīties un turpināt strādāt

Dāmu sacensībās mājas trase māsām Maijai un Elīzai Tīrumām brīnumus nepalīdzēja sagādāt, un vietas otrajā desmitniekā atspoguļoja šīs sezonas tendences. Elīza divu braucienu summā ierindojās 12. vietā, bet Maija pēc rupjas kļūdas pirmā brauciena beigās palika 16. vietā 24 dalībnieču konkurencē.

Par uzvarētāju kļuva Tatjana Ivanova no Krievijas, kura apsteidza uzreiz četras Vācijas kamaniņu braucējas. Elīza Tīruma uzvarētājai divu braucienu summā zaudēja 1,006 sekundes, Maija – 1,157 sekundes. Pasaules kausa kopvērtējumā šobrīd Maija ir 17. un Elīza 22. vietā.

"Augšējās virāžas izbrauca ne visai labi, mazliet kļūdījos pēc 15. virāžas, taču izdevās "savākt" kamanas. Šodien traucēja brāzmainais vējš. Taisnē pēc 14. virāžas kamanas "nēsāja" pa trasi, nevarēja brīvi braukt un bija jāuzmanās, lai neieskrien apmalē. Iepriekš treniņos gāja visādi, bija arī rupjākas kļūdas," iespaidos par sestdienas sacensībā dalījās Elīza Tīruma. Viņa norādīja, ka nekādas iekšējās konkurences ar māsu ne šajās, ne visās citās sacensībās viņai neesot: "Mēs taču esam māsas, nevis konkurentes. Esam viena komanda!"

Sezonas sākumu kopumā jaunākā no māsām Tīrumām novērtēja ar vienu vārdu: "Šausmīgi! Iespējams, tās ir sekas kritienam Soču trasē treniņnometnē pirms sezonas sākuma. Pirmajos trijos Pasaules kausa posmos bija pazudušas braukšanas sajūtas, kas tikai tagad pamazām atgriežas. Ko darīt? Vienkārši jābrauc, jābrauc, jābrauc. Lai ar kamanām atkal justos kā viens vesels. Par tehniku nevaru sūdzēties. Kamanas man ir ļoti labas, vēl tikai jāpiestrādā pie smērēm, kādas lietojam dažādiem laika apstākļiem. Pirms Pasaules kausa posmiem ir tikai seši treniņbraucieni, un ar to ir par maz. Gribētos sezonas beigās būt pirmajā desmitniekā."

Par Maijas Tīrumas noskaņojumu pēc sacensībām liecināja ieraksts viņas Twitter kontā: "Labi, čau, es ar savām kamanām dodos uz mežu!" Aģentūrai LETA M. Tīruma atzina: "Droši vien pati biju vainīga, jo nebiju gatava tik spēcīgam vējam, kādu izjutu pirmajā braucienā pēc 14. virāžas. Otrajā braucienā sakoncentrējos tieši tai vietai, bet tāpat bija grūti noturēt kamanas."

Svētdien plkst. 9.10 un 10.45 Pasaules kausa izcīņas posmā Siguldā sacentīsies vīri, bet plkst. 12.45 notiks aizraujošās komandu stafešu sacensības.