14.12.2012 13:23

Pasaules kausa posmā Siguldā startēs deviņi Latvijas kamaniņu braucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasaules kausa posmā Siguldā startēs deviņi Latvijas kamaniņu braucēji www.delfi.lv

Piektdien Nāciju kausa izcīņas sacensībās Mārtiņš Rubenis izcīnīja uzvaru, bet Elīza Tīruma ierindojās otrajā vietā.

 

 

Nāciju kausa izcīņa vienlaikus ir arī kvalifikācija par tiesībām startēt Pasaules kausa pamatsacensībās. Vīru konkurencē ātrākais piektdien bija Mārtiņš Rubenis, kurš otrās vietas ieguvēju Aleksandru Peretjaginu no Krievijas apsteidza par 0,198 sekundēm. Pasaules kausa braucieniem kvalificējās arī Kristaps Mauriņš, kurš uzrādīja astoto labāko laiku.

Dāmu konkurencē sestdien paredzētajām Pasaules kausa sacensībām kvalificējās māsa Elīza un Maija Tīrumas. Elīza bija otrā ātrākā, zaudējot vienīgi vācietei Korinai Martini, bet Maija ieņēma ceturto vietu. Ārpus Pasaules kausa posma dalībnieču skaita palika juniores Saiva Dambīte (19. vieta) un Kendija Aparjode (23.).

Divnieku ekipāžu braucienos Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ar astoto labāko rezultātu Pasaules kausa posmam kvalificējās kā vieni no pēdējiem.

Bez piedalīšanās Nāciju kausa izcīņā automātiski tiesības startēt sestdien un svētdien paredzētajās sacensībās bija siguldiešiem Ināram Kivleniekam un divnieku ekipāžai Andrim un Jurim Šiciem.

Šogad Pasaules kausa izcīņas ceturtajam posmam Siguldā pieteikušies 146 kamaniņu braucēji no 26 valstīm. Sestdien plkst. 9.10 un 10.25 braucienus veiks dāmas, bet plkst. 11.45 un 13.00 startēs divnieku ekipāžas. Savukārt svētdien plkst. 9.10 un 10.45 sacentīsies vīri, bet plkst. 12.45 notiks komandu stafešu sacensības.