13.12.2012 14:25

Siguldas jaunie dambretisti trešie Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas jaunie dambretisti trešie Latvijā arhīvs

Latvijas kadetu komandu čempionātā 64 lauciņu dambretē startēja piecas Siguldas sporta skolas dambretes nodaļas audzēkņu komandas, divas iekļuva labāko desmitniekā.

 

 

Lielvārdē notikušajā turnīrā piedalījās sporta skolu, klubu un mācību iestāžu komandas, pavisam trīsdesmit piecas. Katrā komandā bija pa četriem dalībniekiem vecumā līdz 16 gadiem, no kuriem vismaz viena bija jauniete.

Par čempioniem kļuva Līvānu bērnu un jaunatnes sporta skolas jaunie dambretisti, kuri deviņās kārtās savāca 52 punktus. Tikai viens punkts mazāk bija bērnu jaunatnes centra "Bolderāja" komandai un arī Siguldas sporta skolas kvartetam Edgars Strautmanis, Kristaps Bruners, Mārtiņš Zemlītis un Agnese Upīte. Siguldiešiem kopvērtējumā trešā vieta.

Astotajā vietā ierindojās Siguldas sporta skolas otrā komanda, kuras sastāvā spēlēja Daniels Strods, Jānis Urtāns, Ernests Zveja un Elizabete Stankeviča. Siguldiešu četriniekiem komandu vērtējumā tika vēl arī 12., 13. un 21. vieta. Savukārt 17., 29. un 32. vietu ieņēma trīs Ikšķiles novada Tīnūžu pamatskolas komandas.

Individuāli veiksmīgākais no Siguldas dambretistiem bija Ernests Zveja, kurš pie trešā galdiņa uzrādīja labāko rezultātu – septiņas uzvaras, divi neizšķirti un 16 punkti no 18 iespējamiem. Pie pirmā galdiņa trešais labākais bija Edgars Strautmanis (14 p.), kurš decembra beigās piedalīsies pasaules junioru čempionātā, pie otrā galdiņa – Renards Helfrehts (15 p.) un pie trešā – Mārtiņš Zemlītis (13 p.).

No Tīnūžu pamatskolas dambretistiem veiksmīgākais bija Gunārs Gribuška, kurš pie otrā galdiņa uzrādīja sesto rezultātu (14 p.).