10.12.2012 13:17

Šahisti cīnās par Mālpils novada domes kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ātrspēles turnīrā 56 dalībnieku vidū Mālpils sporta kompleksā bija gan vairāki labākie Pierīgas novadu šahisti, gan viesi no Lietuvas.

 

 

Mālpils novada domes kausa izcīņa šahā notika pēc Šveices sistēmas deviņās kārtās ar laika kontroli 15 minūtes plus divas sekundes. Turnīra kopējais balvu fonds bija 175 lati.

Par galvenās prēmijas 50 latu īpašnieku kļuva lielmeistars rīdzinieks Jevgeņijs Svešņikovs, kurš savāca 7 punktus no 9 iespējamiem. Pēc papildu koeficienta viņš apsteidza Verneru Putku no Ogres un Lauri Laimiņu no Rīgas.

Ceturtajā vietā ierindojās garkalnietis Toms Kantāns (6,5 p.), bet septītais bija olainietis Normunds Miezis (6,0 p.). Labākā no dāmām bija Agne Semonavičūte no Šauļiem (5 punkti un 24. vieta kopvērtējumā), bet labākais starp senioriem bija rīdzinieks Jānis Visockis (6 p., 9.v.).

Jau dienu vēlāk Rīgā notika Rīgas Tehniskas universitātes atklātais čempionāts šahā, kurā piedalījās 16 RTU studenti, pasniedzēji un uzaicinātie dalībnieki. Pirmo vietu, iegūstot 5,5 punktus no septiņiem iespējamiem, izcīnīja Normunds Miezis. Taču, tā kā viņš šobrīd augstskolā nav ne students, ne mācībspēks, par čempionu kļuva Toms Kantāns, kurš arī savāca 5,5 punktus.

Var piezīmēt, ka šogad T. Kantāns izcīnīja uzvaru arī Latvijas Universiādes individuālajās sacensībās šahā, bet decembra sākumā RTU komandas sastāvā kopā ar N. Miezi un vairākiem citiem šahistiem ieņēma trešo vietu Latvijas klubu kausa izcīņā.