10.12.2012 09:30

Gasūna atgriežas ar uzvaru Rovaniemi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Gasūna atgriežas ar uzvaru Rovaniemi www.infoski.lv

Siguldas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna izcīnījusi pirmo un otro vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) reitinga sacensībās slalomā Somijas pilsētā Rovaniemi.

 

 

L. Gasūna kalnu slēpošanas trasēs nedēļas nogalē atgriezās pēc desmit mēnešu pārtraukuma kājas traumas dēļ. Pirmajā dienā viņa izcīnīja otro vietu, divu distanču summā uzvarētājai somietei Haponenai zaudējot sekundes sešas simtdaļas. Toties otrajā dienā L. Gasūna bija nepārspējama un tuvāko sekotāju apsteidza par vairāk nekā pusotru sekundi.

FIS punktu izteiksmē Lelde pirmajā dienā nopelnīja 40,82, bet otrajā dienā – 39,01 punktu.

Aizvadītās sacensības Leldei bija ļoti svarīgas tieši psiholoģiskā ziņā, lai atgūtu pārliecību pēc traumas sadziedēšanas, un tas arī ir izdevies. Portāls infoski.lv ziņo, ka jūnijā Lelde divas nedēļas trenējas Austrijas ledājos, bet pirms sacensībām divas nedēļas bija kopā ar izlasi Somijā. Tagad viņa brauks mājās, un tad tiks lemts par nākamā gada sacensību plāniem. Šobrīd jau zināms, ka decembra beigās paredzēta treniņnometne Somijā.

Rovaniemi notika arī slaloma sacensības vīriem, kurās 17 gadus vecais mārupietis Miks Zvejnieks ierindojās 14. vietā (65,24 FIS punkti) un 11. vietā (59,75 p.). Siguldietis Kaspars Daugulis pirmajā dienā ieņēma 17. vietu (84,54 p.), bet otrajā nefinišēja.