07.12.2012 14:54

Nosaukti kandidāti Siguldas novada Sporta laureāta tituliem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Izvērtēšanas komisija izskatījusi vairāk nekā 80 iedzīvotāju iesūtītās anketas un katrā no desmit nominācijām izvirzījusi trīs vai četrus kandidātus. Laureātu apbalvošana paredzēta svinīgā pasākumā 14. decembrī.

 

 

Titulam "Labākais sportists" izvirzīti skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, kuri, kā zināms, pretendē arī uz "Latvijas Gada balvu sportā", kā arī pasaules junioru čempions bobslejā Jānis Strenga un Latvijas absolūtais čempions un Latvijas Olimpiādes laureāts badmintonā Guntis Lavrinovičs.

Nominācijā "Labākā sportiste" izvirzīta kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, skeletoniste Lelde Priedulēna un badmintoniste Monika Radovska, informēja Siguldas pašvaldībā.

Uz titulu "Labākā jaunā sportiste" pretendē badmintoniste Jekaterina Romanova, kamaniņu braucēja Ulla Zirne un kalnu slēpotāja Evelīna Gasūna, bet uz titulu "Labākais jaunais sportists" – kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis, dambretists Edgars Straumanis, motokrosa braucējs Jānis Kārkliņš un šķēpmetējs Ričards Griezītis.

Balvai nominācijā "Labākā komanda" izvirzīta sporta biedrība "A2", kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici, kā arī komanda "Siguldietis". Uz gada labākā trenera titulu pretendē Ainārs Gureckis no Siguldas badmintona kluba, Normunds Šulte no Siguldas Valsts ģimnāzijas un Edgars Ratnieks no Siguldas sporta skolas, bet uz gada labākā sporta skolotāja titulu – N. Šulte (SVĢ), Mārīte Konrāde (PII "Pīlādzītis") un Andra Fridrihsone (Siguldas pilsētas vidusskolas).

Nominācijā "Aktīvākā sporta organizācija" balvai izvirzīta sporta biedrība "A2", Siguldas badmintona klubs un sporta klubs "Pantera", bet uz balvu nominācijā "Sporta atbalstītājs 2012" pretendē AS "Siguldas Būvmeistars", sporta preču veikals "Sport2000" un SEB banka.

Visbeidzot balvai nominācijā par mūža ieguldījumu sportā izvirzīta ilggadējā vieglatlētikas trenere Aina Ziediņa, ilggadējais Siguldas badmintona dzīves organizētājs Inesis Deksnis un sporta skolotājs Jānis Turauskis.

14. decembrī Siguldas pagasta kultūras namā paredzētajā svinīgajā ceremonijā plānota arī Siguldas sporta skolas desmit gadu jubilejas atzīmēšana.