05.12.2012 12:25

Noskaidrotas Pierīgas labākās skolu komandas tautas bumbā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Noskaidrotas Pierīgas labākās skolu komandas tautas bumbā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu turnīrā deviņpadsmit komandu konkurencē veiksmīgākie izrādījās puiši no Carnikavas, Vangažiem un Jaunmārupes.

 

 

Mārupes vidusskolā notikušajā turnīrā 2001. gadā dzimušo un jaunāku puišu komandas aizvadīja 2x5 minūšu garas spēles. Pirmajā posmā vienības bija sadalītas trijās apakšgrupās, ņemot vērā iepriekšējā gada turnīra rezultātus. Pa divām labākajām no katras grupas iekļuva finālturnīrā par 1.–6. vietu, ņemot vērā savstarpējo spēļu rezultātus, bet trešo un ceturto vietu ieguvēji sadalīja vietas no septītās līdz divpadsmitajai. Pārējās no tālākas cīņas izstājās.

Grupu turnīrus bez zaudējumiem beidza četras komandas – Vangažu vidusskolas zēni svinēja uzvaras visās piecās spēlēs, bet Carnikavas pamatskolas, Jaunmārupes sākumskolas un Allažu pamatskolas skolēni pa reizei nospēlēja neizšķirti. Vēl finālturnīrā par 1.–6. vietu iekļuva Mārupes vidusskolas un Siguldas 1. pamatskolas audzēkņi.

Finālturnīrā vislabāk veicās carnikaviešiem, kuri izcīnīja vēl četras uzvaras un ar 14 punktiem ierindojās pirmajā vietā. Otro vietu, vienīgo zaudējumu piedzīvojot sīvā cīņā spēlē pret čempioniem (9:11), ieņēma Vangažu vidusskolas audzēkņi (13 p.), bet trešo – pagājušā gada čempionu Jaunmārupes sākumskolas skolēni, kuri vienīgie spēja atņemt punktus carnikaviešiem (savstarpējā mačā 9:9; 12.p.). Aiz labāko trijnieka palika Mārupes (8 p.), Allažu (7 p.) un Siguldas (6 p.) mācību iestāžu audzēkņi.

Tālākajās vietās turnīrā par 7.–12. vietu ierindojās Ādažu vidusskolas, Ulbrokas vidusskolas, Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas, Ropažu vidusskolas, Zaķumuižas pamatskolas un Inčukalna pamatskolas puišu komandas. Tautas bumbas turnīrā piedalījās arī komandas no Saulkrastiem, Sidgundas, Mālpils, Babītes un Stopiņu novada Upeslejām.

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles turpināsies nākamā gada janvāra beigās, kad notiks volejbola turnīri A vecuma grupā (1993.–1996. g. dz.) jaunietēm un jauniešiem.