03.12.2012 09:36

Labāko ducī divi Inčukalna galda hokejisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Labāko ducī divi Inčukalna galda hokejisti Latvijas Galda hokeja federācija

Nedēļas nogalē Rīgas Kultūru vidusskolā notikušais galda hokeja turnīrs "Rīgas kauss" pulcēja 157 dalībniekus no desmit valstīm.

 

 

"Rīgas kauss" ir lielākais ikgadējais starptautiskais galda hokeja turnīrs Latvijā, kas notiek kopš 2000. gada. To organizē Latvijas Galda hokeja federācija, un šis turnīrs ir iekļauts Pasaules galda hokeja tūrē ("World Table Hockey Tour") kā "Lielā Sešnieka" turnīrs.

Pirmo reizi "Rīgas kauss" notika divas dienas. Pirmajā dienā sacensībās piedalījās visi dalībnieki, izņemot pasaules reitinga astoņus labākos spēlētājus, kuri automātiski kvalificējās dalībai finālgrupās svētdien. Pēc triju priekšsacīkšu kārtu izspēles izslēgšanas spēlēm kvalificējās 24 labākie, viņu vidū arī četri Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvji.

Matīss Saulītis sešpadsmitdaļfinālā ar 2:4 zaudēja zviedram Kevinam Ēriksonam un turnīru beidza 17. vietā, bet Mikus Saulītis sīvā cīņā piekāpās Tēmu Koskelam no Somijas 3:4 un ierindojās 23. vietā.

Izslēgšanas turnīra otrajā kārtā izdevās iekļūt Kārlim Balodim un Jānim Kalnevicam. Balodis astotdaļfinālā zaudēja Jevgeņijam Ļevdanskim no Ukrainas 1:4, bet Kalnevics – Aleksandram Miloradovam no Krievijas 2:4. Kopvērtējumā inčukalniešiem attiecīgi 11. un 12. vieta.

"Rīgas kausa" izcīņā startēja vēl vairāki Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvji, kuri gan neiekļuva izslēgšanas turnīrā. 30. vietā absolūtajā kopvērtējumā ierindojās Sandis Kalniņš, 36. Edgars Saulītis, 52. Filips Buhtujevs, 60. Jānis Karlovskis, 65. Haralds Gals, 80. Dārta Ozoliņa, 88. Guntis Karlovskis un 105. Rainers Kalniņš. Divi dalībnieki bija arī no galda hokeja kluba "Saulkrasti" – Eduards Paķis ieņēma 75. vietu un Gundega Paķe 90. vietu.

Par "Rīgas kausa" ieguvēju kļuva Maksims Borisovs no Krievijas, kurš finālā ar 4:2 pārspēja četrkārtējo šī turnīra uzvarētāju Edgaru Caicu. Trešajā vietā soms Ahti Lampi, ceturtais – Atis Sīlis.