02.12.2012 12:37

Foto: Sveic Ikšķiles novada gada labākos sportistus

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pirmajā decembra dienā Tīnūžu Tautas namā vairākās nominācijās tika sveikti šā gada Ikšķiles novada sporta laureāti, kuri ir uzrādījuši augstvērtīgus rezultātus un popularizējuši novada vārdu, piedaloties gan pašmāju, gan pasaules mēroga sacensībās.

"Sports – tas ir triumfs pār grūtībām! Taču sportam ir arī pozitīva loma cilvēka dzīvē un izaugsmē. Lai pieliktu punktu aizejošajam gadam un sveiktu Ikšķiles novada "Sporta laureātus 2012", kā arī tos, kuri ir veicinājuši sporta nozares attīstību Ikšķiles novadā, Ikšķiles pašvaldība rīko nozīmīgāko pasākumu – sporta balvu pasniegšanas ceremoniju "Sporta laureāts", kas ir svētki ne tikai nominantiem, bet visiem mums, un man ir prieks, ka mēs joprojām esam tik daudz," pasākumu ar uzrunu atklāja Ikšķiles novada sporta metodiķe Sanita Tauriņa.

"Nemanot ir pagājis vēl viens gads, gribētu atcerēties jūsu un mūsu kopīgos rezultātus. Šis gads ir Olimpiādes gads, un Latvijas Olimpiāde bija liels pārsteigums arī mums – tika izcīnītas 15 medaļas," par raženo godalgu vezumu lepojas Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš. "Mūsu novadā ir daudz aktīvu cilvēku, un mums ir arī liela sportistu saime, kas Ikšķiles novadu padarīja vēl atpazīstamāku. Turklāt Ikšķiles novadā norisinājās arī pasaules mēroga sporta pasākums – Eiropas enduro čempionāta posms, apmeklētas bija arī riteņbraukšanas sacensības ar startu un finišu pie Ikšķiles vidusskolas. Fantastiska sajūta ir par komandu sporta pārstāvjiem – Ikšķiles florbolisti cīnās bez zaudējumiem Rīgas čempionātā, daudz ir panākuši arī Ikšķiles volejbolisti un basketbolisti. Gribu novēlēt visiem sportistiem veiksmīgu un sporta panākumiem bagātu jauno gadu. Vēlu arī priecīgus Ziemassvētkus, lai ir možs prāts, un pašvaldība centīsies pēc iespējas vairāk atbalstīt sportiskās aktivitātes novadā. Kopīgi mēs varēsim izdarīt daudz vairāk. Lai mums visiem veicas."

"Ar talantu nav ko lepoties. Talants ir dabas un vecāku dots. Mums atliek tikai strādāt. Galvenais ir strādāt ar sevi. Jūsu talantiem nebūs nozīmes, ja jums pašam nebūs vēlēšanās kaut ko sasniegt. Tieši motivācija ir vislielākais cilvēka potenciāls nākotnes veidošanā. Panākumi ir formula nevis fantāzija. Reizēm, skatoties televīzijas pārraides, bieži rodas priekšstats par to, kas cilvēkam ļauj gūt panākumus. Reizēm rodas iespaids, ka tā bijusi liktenīga nejaušība, reizēm tā šķiet kāda gluži pārdabiska, šim cilvēkam piemītoša īpašība. Tas, kas atšķir reālajā dzīvē, nav nekas fantastisks vai pārdabisks, toties ļoti svarīgs. Tas ir pamatīgums. Cilvēki, kuri visu veic kārtīgi, saprātīgi, konsekventi un neatlaidīgi, beigās gūst uzvaru," iedvesmojošus vārdus pauž S. Tauriņa.

Ikšķilē aug Latvijas dambretes cerība

Nominācijā "Piepildi savu aicinājumu" tika sveikts pasaules čempionāta 4. vietas, Latvijas čempionāta "klasika" 1. vietas un "ātrspēles" 3. vietas, kā arī Latvijas dambretes izlases dalībnieks Gunārs Gribuška.

Par pārliecību, ka, sasniedzot mērķi, tas ir bijis ieguldīto pūļu vērts, un tā sasniegšana sniedz gandarījumu, balvu saņēma Inga Zālīte, kura sezonas laikā ir pievārējusi 10 maratona sacensības. Siguldas kalnu maratonā, kas ir grūtākais garo distanču skrējiens Latvijā, tika izcīnīta arī godpilnā 1. vieta.

Par lēmumiem, kas pieņemti, var nešaubīties Latvijas sieviešu golfa pārstāve Linda Dobele, kura ir izcīnījusi 1. vietu Latvijas Open čempionātā, 3. vietu Latvijas amatieru čempionātā un Latvijas komandas sastāvā palīdzēja tikt pie ne mazāk nozīmīgās 21. vietas pasaules amatieru čempionātā.

"Ja dzīve liek šķēršļus – cīnies!"

"Mēs izdarām izvēli, un pirmā doma ļoti bieži ir tā pareizākā un par to vēlāk nav jāšaubās," teic balvas nominante, Latvijas florbola U-19 izlases dalībniece Kristīne Tauriņa, kura var lepoties ar 2. vietu pasaules čempionātā B divīzijā un izrādīto Latvijas Florbola savienības atzinību, kļūstot par 1. sieviešu līgas labāko aizsardzības spēlētāju.

Ikšķiles pašvaldības ievērību izpelnījās arī Sportlat balvas V40 grupas 2. vietas ieguvējs skrējējs Alvis Krilovskis, kurš vasarā Ikšķiles novadu pārstāvēja Latvijas III Olimpiādē.

Liela nozīme arī treniņu procesam un sacensību organizēšanai

Par personīgajiem sasniegumiem un par ieguldīto enerģiju darbā ar sieviešu volejbola komandu un Igora Miglinieka basketbola skolas meiteņu grupām īpašu balvu saņēma Inga Ikauniece. Identisku godu, pasniedzot jāšanas nodarbības bērniem un pieaugušajiem un veicinot šī sporta veida attīstību un izplatību, izpelnījās Ieva Dundure.

Par dažādu sportisko aktivitāšu organizēšanu, plānošanu un atbalstīšanu, kā arī par treniņu rīkošanu un padomu sniegšanu atzinību saņēma Jānis Zariņš, Aivars Grīnbergs, Gvido Tauriņš un Aivars Remesis.

Pašvaldība sola jaunu sporta halli

Par sniegto labo paraugu un atbalstu sporta nozarei tika sveikts arī Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs un Cicerona balvas ieguvējs Indulis Trapiņš, Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks un "Goda novadnieks 2012" Jānis Rudzītis un Ikšķiles novada domes izpilddirektors Guntars Kurmis.

"Pašvaldībām ir problēma ar sporta bāzēm. Tomēr pēc Lauku atbalsta dienesta pārņemšanas pašvaldība tiks pie angāra, ko ar samērā nelieliem līdzekļiem varēs uzlabot, restaurēt un pielāgot basketbola, volejbola, florbola un citu sporta veidu treniņiem un sacensībām. Miljonu vērtas būves pašreiz nevaram uzcelt, taču solīti pa solītim varam attīstīt sportu Ikšķiles novadā," tā Ikšķiles mērs Indulis Trapiņš.

"Saku paldies visiem par to, ka esat šeit, jo šādi mēs cits citam apliecinām – mēs cits citam esam svarīgi –, un par šo sajūtu nevajadzētu būt šajā vakarā dārgākam nekam. Nekas nav dārgāks par vakaru, piepildītu ar emocijām," neviltotu prieku par pasākumu neslēpj S. Tauriņa.