01.12.2012 16:30

Stopiņu handbolistēm septiņas no septiņām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elza Seržante Elza Seržante Krišjānis Grantiņš

Latvijas dāmu čempionātā joprojām nepaturama ir Stopiņu novada handbola komanda, kas izcīnījusi uzvaras visās septiņās līdzšinējās spēlēs.

Sestdien Ulbrokas handbolistes panākumu sēriju turpināja ar pārliecinošu uzvaru 38:24 (16:9) savā laukumā pār Dobeles sporta skolas komandu. Pirmās 20 minūtes dobelnieces ar valsts čempionēm cīnījās kā līdzīgas ar līdzīgām (9:8), taču tad īsā laikā Stopiņu NHK spēlētājas veica strauju izrāvienu un otrā puslaika sākumā sasniedza izšķirošo desmit vārtu pārsvaru (20:10).

Pa deviņiem vārtiem uzvarētāju labā guva Lana Nikolajeva un Ivita Asare, astoņus – Elza Seržante, sešus – Elita Ekkerte.

Stopiņu handbolistes septiņās spēlēs iekrājušas maksimālo punktu skaitu (14) un par četriem punktiem apsteidz tuvākās sekotājas Ludzas sporta klubu "Latgols".

Savukārt Salaspils handbola kluba spēlētājas piedzīvojušas vēl trīs zaudējumus un turnīra tabulā atrodas pēdējā sestajā vietā. Vistuvāk pirmajai uzvarai sezonā viņas bija spēlē pret Skrīveru komandu. Pamatlaika pašās beigās salaspilietes samazināja pretinieču pārsvaru līdz vieniem vārtiem, tomēr izlīdzinājumu panākt nepaspēja – 35:36 (11:18). Rezultatīvākās Salaspils HK rindās šajā mačā bija Linda Borisanova (8 vārti), Dace Potapova un Laura Daugaviete (pa 7).

Vēl Salaspils handbolistes ar 34:40 (16:21) zaudēja sporta klubam "Latgols" (Borisanova 10, Potapova 9), bet sestdien ar 28:41 (13:21) piekāpās LSPA komandai (Potapova 7, Daugaviete 6).

Vīriešu čempionāta pirmās līgas turnīrā līderpozīcijas saglabā Stopiņu handbolisti, kuri pēdējā spēlē ar 28:23 uzvarēja RTU seniorus. Pēc aizvadītām piecām spēlēm stopiņiešiem ir astoņi punkti (četras uzvaras un viens zaudējums). Astoņi punkti piecos mačos ir arī RTU handbolistiem, kā arī Skrīveru komandai, kas gan aizvadījusi vienu maču vairāk.