27.11.2012 13:28

"Piejūras derbijā" Carnikavas basketbolisti zaudē Saulkrastiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Artjoms Ribakovs Artjoms Ribakovs Saulkrastu sporta centrs

Kaimiņu novadu komandu savstarpējā spēlē Latvijas Basketbola līgas trešajā divīzijā sāncenšus beigās šķir tikai divi punkti.

 

 

Par spīti mazākam uzvaru skaitam līdzšinējos mačos, zemākai vietai turnīra tabulā un viesu statusam, Saulkrastu basketbolisti jau pirmajās minūtēs uzņēmās vadību (7:0) un saglabāja dažu punktu līdz otrās ceturtdaļas vidum, bet atpūtā devās ar deviņu punktu pārsvaru (52:43).

Vēl trešās ceturtdaļas vidū Saulkrastu komanda bija vadībā 62:50, taču tad sešu minūšu laikā spēja gūt tikai vienu punktu, turpretī carnikavieši – 14. Otrā puslaika vidū jau 64:63 laukuma saimnieku labā. Spraigās cīņas liktenis izšķīrās galotnē, kurā veiksmīgāki bija viesi.

Nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Saulkrastu kluba līderis Artjoms Ribakovs realizēja tālmetienu (76:75), un, kā izrādījās, tas tovakar bija pēdējais precīzais metiens no spēles. Mājinieki atlikušajā laikā pie punktiem tā arī netika, saulkrastieši guva tikai vienu. Beigu iznākums – 77:75 Saulkrastu komandas labā.

Carnikavas kluba rindās rezultatīvākais ar 17 gūtiem punktiem bija Ivars Lubāns, bet uzvarētājiem lielisku statistiku savāca Artjoms Ribakovs – 21 punkts, 9 atlēkušās bumbas, 6 rezultatīvas piespēles un 3 pārķertas piespēles (gan arī 5 kļūdas). 11 punkti Mārtiņa Līča-Līcīša kontā.

LBL 3. divīzijas turnīra tabulā Carnikava ar četrām uzvarām astoņās spēlēs ieņem sesto vietu, Saulkrasti ar trim panākumiem ir astotajā. No Pierīgas komandām pagaidām vislabāk veicas basketbola klubam "Sigulda", kas guvis piecas uzvaras septiņās spēlēs un atrodas ceturtajā pozīcijā.

Siguldieši piektdien viesos tiksies ar Bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga"/"Pārdaugava-95" vienību, bet abiem pirmdienas sāncenšiem nākamās cīņas paredzētas 4. decembrī.