27.11.2012 10:27

Sākumskolu audzēkņi sacenšas dambretē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sākumskolu audzēkņi sacenšas dambretē Dambretes attīstības biedrība

Salaspils 1. vidusskolā aizvadīts dambretes turnīrs 1.–4. klašu audzēkņiem, kurā piedalījās 78 meitenes un zēni no astoņām mācību iestādēm.

 

Dalībnieku vidū bija arī Salaspils 1. un 2. vidusskolas, Baldones vidusskolas un Ikšķiles vidusskolas skolēni. Spēles notika sešās kārtās neatkarīgi no vecuma, taču vērtēšana notika katrai klasei atsevišķi.

Pirmo vietu pirmo klašu skolēnu grupā ieņēma Renārs Meļņikovs no Ikšķiles vidusskolas, otrklasnieku grupā labākais izrādījās Arturs Dumbris no Baldones vidusskolas, bet trešo klašu skolēnu grupā uzvarēja ikšķiliete Elīza Meijere. Laureātu vidū bija arī vairāki Salaspils vidusskolu audzēkņi.

Novembra sākumā projekta "Bērnu prāta spēju attīstība ar dambretes spēli" ietvaros kursus pabeidza un sertifikātus dambretes pulciņu izveidošanai skolās saņēma 17 sākumskolu pedagogi, tostarp no Ādažiem, Babītes, Baldones, Ikšķiles, Ķekavas, Salaspils un Saulkrastiem.

Nodarbībās ar dambreti uzlabojas telpiskā domāšanā, loģiskā analīze, atmiņa, uzmanība, koncentrēšanās spējas, pašdisciplīna, abstraktā domāšana, radošā fantāzija, atjautība, griba, neatlaidība un uzņēmība, kas dod iemaņas labāk un kvalitatīvāk apgūt skolas mācību vielu.