25.11.2012 15:28

Komanda sestā stafetē, Kivlenieks septītais individuāli

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Īglsas trasē Austrijā individuāli veiksmīgākais no Latvijas kamaniņu braucējiem bija Inārs Kivlenieks no Inčukalna, kurš vīru sacensībās ierindojās septītajā vietā.

 

 

Svētdienas sacensību pirmajā braucienā I. Kivlenieks sasniedza sesto labāko rezultātu, bet otrajā bija desmitais ātrākais, kas viņam garantēja septīto vietu. Uzvarētājam vācietim Feliksam Loham Latvijas kamaniņbraucējs divu braucienu summā zaudēja 0,676 sekundes.

Pirmās piecas vietas vīru sacensībās Īglsā izcīnīja Vācijas sportisti, bet uzreiz aiz I. Kivlenieka palika titulētais krievs Alberts Demčenko un itālietis Armīns Cēgelers.

32 dalībnieku konkurencē Mārtiņš Rubenis ieņēma 17. vietu (+0,895 s), bet priekšpēdējā 31. pozīcijā sacensības beidza Kristaps Mauriņš (+1,664 s).

Jau ziņots, ka piektdien I. Kivlenieks uzvarēja Nāciju kausa izcīņā, kas kalpo arī kā kvalifikācija Pasaules kausa sacensībām un kurā nepiedalījās pasaules vadošie kamaniņu braucēji.

Vēlāk notika komandu sacensības stafetē, kurās piedalījās 13 valstu izlases. Latvijas kamaniņu braucēji ierindojās sestajā vietā. Maija Tīruma, Inārs Kivlenieks un Andris un Juris Šici finišēja pēc divām minūtēm un 10,039 sekundēm, uzvarētājiem vāciešiem zaudējot 1,089 sekundes. Ātrāki par latviešiem vēl bija kanādieši, itālieši, austrieši un krievi.

Pasaules kausa izcīņas otrais posms notiks no 30. novembra līdz 2. decembrim Kēnigzē, bet decembra vidū pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā.