20.11.2012 13:08

Pierīgas jaunie džudisti plūc laurus turnīrā Tartu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jaunie džudisti plūc laurus turnīrā Tartu Edvīns Alksnis

Starptautiskajās sacensībās 900 dalībnieku vidū bija arī Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas, Ulbrokas sporta kluba un Siguldas džudo kluba pārstāvji.

 

Tartu bija pulcējušies jaunie džudisti no sešām valstīm, sacensības noritēja četrās vecuma grupās un vairākās svara kategorijās. Dažās no tām dalībnieku skaits pārsniedza pussimtu, dažās to bija tikai divi vai trīs.

Viena no tādām bija kategorija līdz 34 kilogramiem B grupā jauniešiem, kurā Ulbrokas kluba pārstāvis Maksims Tjutjunovs divreiz pārspēja savu vienīgo konkurentu igauni Kennu un nodrošināja sev pirmo vietu.

Pirmās divas vietas C grupā meitenēm svara kategorijā līdz 28 kg izcīnīja Pierīgas BJSS audzēknes Aleksandra Nazarova un Helēna Ērenpreisa, kuras pieveica savu vienīgo konkurenti no Lietuvas. Pirmo vietu savās kategorijās ieguva arī Vineta Alksne (36 kg) un Daira Krope (40 kg), trešo – Sofija Vlasova (32 kg), Elīza Jevstignejeva (40 kg) un Tatjana Vlasova (48 kg). Trešā vieta arī Aigai Bērziņai vecākajā A grupā (52 kg).

Krietni lielāka konkurence bija C grupā puišiem, taču arī šeit Pierīgas jaunie sportisti tika pie godalgotām vietām. Izcīnot uzvaras visās četrās cīņās, zelta medaļu svara kategorijā līdz 50 kg nopelnīja Mareks Markāns. Sacensībās kategorijā līdz 30 kg trīs uzvaras garantēja pirmo vietu Andrejam Rižovam, bet trešo vietu ieņēma Gatis Leļevs.

Vēl viena trešā vieta tika siguldietim Renāram Hanam (42 kg), bet otrais, vienīgo zaudējumu piedzīvojot finālā, jaunākajā D grupā kategorijā līdz 42 kg bija Ričards Aizpurietis no Ulbrokas sporta kluba.