18.11.2012 18:09

Foto: Babītes volejbolistes Baltijā joprojām nepārspētas

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(3 balsojumi)
Uzbrukumā Sandra Breikša (9.) Uzbrukumā Sandra Breikša (9.) Krišjānis Grantiņš

Iepriekš apspēlējusi trīs Lietuvas vienības, sporta kluba "Babīte" dāmu volejbola komanda savā laukumā Piņķos pieveic arī trīs labākos Igaunijas klubus un ierindojas starp Baltijas līgas līderēm.

 

No piektdienas līdz svētdienai Babītes sporta kompleksā Piņķos risinājās Baltijas līgas kārtējais posms, kurā trīs Latvijas komandas sacentās ar trim Igaunijas klubiem. Laukuma saimnieces aizvadīja teju nevainojamu turnīru, trijos mačos piekāpjoties tikai vienā setā.

Piektdien "Babītes" volejbolistes ar 3:0 (25:23, 25:22, 25:12) pieveica Tallinas Tehniskās universitātes komandu, dienu vēlāk ar 3:1 (25:19, 25:18, 23:25, 25:19) uzvarēja Viru volejbola klubu "Familia", bet valsts svētkos apspēlēja arī Igaunijas neoficiālajā rangā visaugstāk esošo Tartu universitātes komandu 3:0 (25:16, 25:13, 25:23). Līdzjutēji varēja pārliecināties, ka mājinieču spēks nav tikai pieredzējušo Sanas Catlakšas, Sandras Breikšas un Jeļenas Ceplītes spēlē, viņam labi palīdz arī gados jaunākās Agnese Feldmane, Zane Malaševska, Ieva Mūrniece, Jevgēņija Gudovska un citas.

"Gāja smagi, spēles prasīja daudz spēka, taču meitenes cīnījās godam. Daudzas pēdējā laikā ir slimojušas, arī es pati. Bet izdevās sakopot spēkus," atzīst viena no SK "Babīte" līderēm Sandra Breikša. Ar nogurumu viņa skaidro vienīgo zaudēto setu otrajā spēlē, kad trešā seta galotnē izdevās no 18:23 panākt 23:24, tomēr nākamo izspēli uzvarēja igaunietes. "Tāds ir amatieru komandas liktenis. Mēs trenējamies vienreiz nedēļā, citas – trīsreiz vai pat biežāk. Tomēr izdevās pamainīt spēlētājas, spēles ritmu un tikt pie uzvaras."

Izcīnot sešas uzvaras sešās spēlēs, Babītes volejbolistes šobrīd Baltijas līgā dala pirmo vietu ar otru Latvijas komandu Jelgava/LU, kā arī trim Baltkrievijas klubiem – Minskas "Minčanka", Baranoviču "Atlant" un Mogiļovas "Komunaļņik" (baltkrievietes gan zaudējušas mazliet mazāk setu). Ar šīm komandām Latvijas volejbolistes spēkiem mērosies no 30. novembra līdz 2. decembrim Jelgavā.

Tā kā Babītes komanda Baltijas līgā piedalās pirmo gadu, īpaši daudz informācijas par pretiniecēm nav un komandas tiek iepazītas turnīra gaitā.

"Lietuvas klubi, ar kuriem spēlējām pirmajā posmā, laikam ir vājākie, kaut arī viņu līmenis ir cēlies. Igaunietes vienmēr ir bijušas apmēram vienā līmenī ar Latvijas komandām. Bet spēcīgākie noteikti ir Baltkrievijas klubi, kas trenējas un spēlē profesionālā režīmā – un tā jau ir kopš padomju laikiem. Ar viņām mums cīņas vēl priekšā. Kā būs – grūti pateikt. Spriežot pēc rezultātiem, viegli nebūs," spriež S. Breikša.

Pēc Baltijas dāmu volejbola līgas pirmā posma, kurā tiks aizvadītas divu apļu cīņas, finālturnīrā iekļūs pa labākajai komandai no katras valsts plus pamatturnīra četras citas labākās vienības.