12.11.2012 17:15

Pasaules čempionātā spēlēs četri Pierīgas klubu florbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasaules čempionātā spēlēs četri Pierīgas klubu florbolisti www.floorball.org

Nosaukts Latvijas florbola valstsvienības galīgais sastāvs pasaules čempionātam, kas notiks no 2. līdz 9. decembrim Šveicē.

 

 

Izlases galvenais treneris Īro Parviainens komandā iekļāvis divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 10 uzbrucējus. Viņu vidū ir četri Pierīgas klubu pārstāvji – vārtsargs Indriķis Siliņš no komandas Ulbroka/florbola skola "Masters", kā arī trīs florbola kluba "Ķekava" spēlētāji – aizsargs Mārtiņš Druvkalns un uzbrucēji Jānis Peičs un Gints Klēģers.

Visvairāk florbolistu (seši) ir no Cēsu kluba "Lekrings", četri – no RTU/"Inspecta" vienības.

Iepriekš paplašinātajā Latvijas valstsvienības kandidātu sarakstā bija vēl četri Pierīgas klubu spēlētāji – vārtsargs Ivars Dišereits, uzbrucējs Ēriks Akulovs un aizsargs Jānis Belasovs no FK "Ķekava", kā arī uzbrucējs Henrijs Uzraugs no "Ķekavas Bulldogs". Nepieciešamības gadījumā līdz pasaules čempionāta sākumam treneri sastāvā vēl var veikt izmaiņas.

Izlase uz Šveici izlidos 30. novembrī, bet līdz tam vēl paredzētas divas treniņnometnes, kas notiks 19. un 29. novembrī Rīgā.

Pasaules čempionāta C grupas turnīrā Latvijas florbolisti sacentīsies ar Japānas, ASV un Čehijas izlasēm. Divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā un spēlēs ar kādu no divām labākajām D grupas – Somija, Krievija, Kanāda, Vācija – vienībām.