09.11.2012 17:43

Brāļiem Dukuriem teicams sezonas sākums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs sezonu sācis ar kārtējo uzvaru Martins Dukurs sezonu sācis ar kārtējo uzvaru Krišjānis Grantiņš

Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā skeletonā, kas notika Leikplesidā (ASV), piektdien pirmās divas vietas izcīnīja siguldieši Martins un Tomass Dukurs.

Pirms trešā brauciena, kurā startēja desmit labākie skeletonisti pēc ceturtdienas pirmo divu mēģinājumu rezultātiem, galveno pretendentu loks uz vietu pirmajā trijniekā bija ļoti izteikts. Līderi Martinu Dukuru un viņa brāli, trešajā vietā esošo Tomasu, šķīra nieka sekundes simtdaļas. Pa vidu siguldiešiem bija iespraucies Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, kurš no līdera atpalika tikai par 0,01 sekundi. Savukārt ceturtajā vietā esošais amerikānis Džons Deilijs Tomasam zaudēja jau gandrīz sekundi.

Piektdienas sacensības šīs prognozes apstiprināja. "Lielais trijnieks" arī šoreiz bija ātrāks par visiem konkurentiem. Martins, būdams līderis, startēja pēdējais un finišēja pēc 53,77 sekundēm, Tomass bija 0,02 sekundes lēnāks, taču summā spēja apsteigt Tretjakovu, kuram šoreiz bija trešais rezultāts (53,93). Kopvērtējumā Tomass Dukurs no Martina atpalika par 0,08 sekundēm, bet Tretjakovs – par 0,17 sekundēm.

"Esmu priecīgs par izcīnīto vietu, bet ne par saviem braucieniem," Martins Dukurs pēc nu jau kārtējā panākuma Pasaules kausa posmos diez cik priecīgs neizskatījās. Savukārt Tomass, atbildot uz jautājumu, kad beidzot izdosies apsteigt brāli, ekspresintervijā ar smaidu atbildēja: "Tad jau redzēsim. Cenšos, bet pagaidām ar to ir par maz."

Sestdien Leikplesidā notiks bobsleja sacensības četrinieku ekipāžām. Nākamais Pasaules kausa posms notiks no 16. līdz 18. novembrim Pārksitijas trasē. Vīru sacensības skeletonā paredzētas sestdien, 17. novembrī.