04.11.2012 17:51

Inčukalna čempionātā šahā uzvar rīdzinieks Nikolajevs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Turnīrā piedalījās 37 šahisti, tostarp no Vangažiem, Garkalnes, Zvejniekciema, Mālpils, Siguldas un Salaspils.

 

 

Inčukalna novada atklātais čempionāts notika saskaņā ar FIDE ātrā šaha noteikumiem pēc Šveices sistēmas septiņās kārtās. Apdomas laiks – 15 minūtes līdz partijas beigām katram dalībniekam plus 3 sekundes par katru gājienu.

Pēc aizvadītām septiņām kārtām pa 5,5 punktiem bija nopelnījuši trīs šahisti. Ņemot vērā papildrādītājus, pirmo vietu izcīnīja rīdzinieks Deniss Nikolajevs, otrais bija Igors Kovaļenko no Ukrainas pilsētās Dņepropetrovskas un trešais – Toms Kantāns no Garkalnes.

Uzreiz aiz godalgoto trijnieka palika Imants Kārkliņš no Zvejniekciema (5 p.), pirmajā desmitniekā vēl iekļuva arī siguldietis Ivars Jēkabsons (7. vieta – 5 p.) un mālpilietis Anatolijs Seļivanovs (9. vieta – 4,5 p.).

Veiksmīgākais no mājiniekiem bija Arsenijs Grigorjevs no Vangažiem – viņam 4 punkti un 13. vieta, bet vienīgā daiļā dzimuma pārstāve Poļina Ni ierindojās 24. vietā (3,5 p.).

Inčukalna novada čempionāta mērķi ir popularizēt šahu Inčukalna novada iedzīvotāju vidū, paaugstināt šaha spēles meistarību, noskaidrot Inčukalna novada spēcīgākos šahistus un dot viņiem iespēju sacensties ar citiem Latvijas šahistiem.