29.10.2012 10:17

Siguldas badmintona čempionātā dominē viesi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jekaterina Romanova Jekaterina Romanova Krišjānis Grantiņš

Mājiniekiem – Siguldas sporta skolas un Siguldas badmintona kluba pārstāvjiem – neizdodas tikt pie godalgotām vietām.

 

 

 

Uz divu dienu ilgušo Siguldas novada, Siguldas badmintona kluba un firmas "Yonex" atklāto čempionātu badmintonā bija ieradušies gandrīz 80 sportistu ne tikai no vairākiem Latvijas badmintona klubiem, bet arī no Igaunijas un Lietuvas. Tieši kaimiņvalstu badmintonisti noteica toni sacensībās, uzvarot četros no pieciem turnīriem.

No siguldiešiem veiksmīgākās izrādījās Ieva Eglīte un Jekaterina Romanova, kuras sieviešu dubultspēļu turnīrā ieņēma ceturto vietu. Pirmajā kārtā viņas bija brīvas, otrajā uzvarēja duetu no Lietuvas, bet pēc tam piekāpās diviem Igaunijas pāriem. Turnīrā uzvarēja Ieva Pope un Kristīne Šefere no Rīgas skolēnu pils.

Vienspēļu turnīrā J. Romanova guva trīs uzvaras četrās spēlēs, taču zaudējums ceturtdaļfinālā igaunietei Rītelai liedza pakāpties augstāk par piekto vietu. Par uzvarētāju kļuva Kristīna Kūba no Igaunijas.

Vīru vienspēļu turnīrā, kurā čempiona titulu izcīnīja Rainers Kaljumē no Tartu, Siguldas badmintona kluba pārstāvis Kārlis Vidass ieņēma devīto vietu, bet dubultspēlēs pārī ar rīdzinieku Raimondu Cipi bija ceturtais (uzvarēja lietuvieši Edgars Slušnis/Alans Plavins).

Visbeidzot jaukto dubultspēļu turnīrā Siguldas pāris Jekaterina Romanova un Teodors Kerimovs ar trim uzvarām piecās spēlēs ierindojās septītajā vietā. Pirmo izcīnīja Donats Narvils un Gerda Voitehovska no Klaipēdas.