28.10.2012 18:38

Foto: Siguldas kalnu maratonā pārbauda izturības robežas (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Siguldas kalnu maratonā pārbauda izturības robežas (papildināta) Krišjānis Grantiņš

Pasākuma piedalījās pustūkstotis garo distanču skrējēju. No 136 startējušajiem 53 kilometru distancē līdz finišam netika tikai piecpadsmit.

 

 

Jau tā ārkārtīgi grūtās sacensības Gaujas senlejas asfalta celiņos, takās, kraujās un nogāzēs gluži ekstremālas padarīja laika apstākļi. Īpaši iespaidīgi bija pēdējie pārsimts metri pirms finiša, ko dalībniekiem bija jāveic, kāpjot piesnigušajā kalnā uz Siguldas Svētku laukumu (garākās 53 km distances veicējiem – pat trīs reizes).

Par sacensību uzvarētāju kļuva rīdzinieks Mārtiņš Puriņš, kurš distancē pavadīja piecas stundas, trīs minūtes un 14,1 sekundi. Otrās vietas ieguvēju Andri Seipuli no Pļaviņām viņš apsteidza par nepilnām 12 minūtēm. Trešo vietu absolūtajā vērtējumā izcīnīja Oskars Muižnieks no Alūksnes (5,22:43,2).

Maratonu veica arī 20 dāmas. Izturīgākā izrādījās ikšķiliete Inga Zālīte, kura finišēja pēc sešām stundām, 50 minūtēm un 14,3 sekundēm. Trīsarpus un astoņas minūtes viņai zaudēja divu nākamo vietu ieguvējas Dace Traniņa un Marija Lešinska no Rīgas.

Uzvarētāji absolūtajos vērtējumos bija labākie V21 un S21 vecuma grupās. V40 grupā uzvarēja rīdzinieks Ainārs Zellis, kurš pēc distancē pavadītajām sešām stundām otrās vietas ieguvēju Laimoni Skadiņu no Babītes apsteidza par sekundes četrām desmitdaļām (!).

Citās vecuma grupās pirmās vietas izcīnīja Kristaps Magone (V18), Alma Vītola (S18), Viktors Suborins (V60) un Baiba Vītola (S40).

Sacensības risinājās arī 33 un 14 kilometru distancēs, kurās kopā startēja vairāk nekā 360 dalībnieki.

33 km distancē labāko rezultātu dāmām sasniedza Irita Puķīte no Saulkrastiem (3.53:15,0). Viņa apsteidza Diānu Šiku un Līgu Ārnieci. Savukārt vīriem pirmais mērķi sasniedza alūksnietis Jānis Kūms (2.59:42,8). Aiz viņa Uģis Karasevs un Pēteris Balodis.

14 kilometros absolūtajā vērtējumā uzvarēja dobelniece Baiba Medne (1.17:38,2) un Kristaps Bērziņš no Kuldīgas (1.05:39,4). Otrās vietas rīdziniekiem Kristīnei Bertukai un Artūram Pauliņam, trešās – Diānai Panovskai no Rīgas un Dāvim Dišleram no Babītes novada.

Pierīgas novadu pārstāvji 14 km distancē iekļuva starp laureātiem arī vairākās vecuma grupās. Carnikavietes Ināra Lūse un Laima Klauža svinēja dubultuzvaru S40 grupā. Otrās vietas vēl Laurai Puķītei no Saulkrastiem (S16), Vizbulītei Rukkalnei no Raganas (S60), Kārlim Lūsim no Carnikavas (V16), Kasparam Kārkliņam no Krimuldas novada (V40) un olainietim Aleksandram Petrovam (V60), trešās – salaspilietim Naurim Bondaram (V16) un mājiniekam siguldietim Danielam Kārkliņam (V18).

(papildināta ar 14 un 33 km rezultātiem)