27.10.2012 17:54

Latvijas regbisti Belgradā zaudē Serbijas izlasei

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbisti Belgradā zaudē Serbijas izlasei Zigismunds Zālmanis, NIkon

Vienu no trim piezemējumiem viesu rindās veica Ķekavas novada regbija kluba "Miesnieki" spēlētājs Jānis Skuja.

 

 

Latvijas regbija izlasei šī bija pirmā Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2B divīzijas turnīra spēle, kā arī pirmais oficiālais mačs jaunā galvenā trenera Sergeja Lisko vadībā.

Pēc pirmā puslaika laukuma saimnieki serbi bija izvirzījušies vadībā 22:7, bet visu cīņu pabeidza ar uzvaru 39:21, informēja Latvijas Regbija federācijā. Piezemējumus vēl veica Māris Streikišs un Reinis Pepa, bet Mihails Tumins precīzi izpildīja visus trīs realizācijas sitienus.

Jau ziņots, ka izlases rindās bija iekļauti seši šāgada Latvijas čempioni no "LDE/Miesnieki" komandas Āris Andersons, Edgars Cīrulis, Valters Raņķis, Māris Robežnieks, Jānis Skuja un Mikus Ozols, divi regbija kluba "Livonia" spēlētāji Edijs Libers un Vigo Valdavs juniors, kā arī Kristaps Jakušs no regbija kluba "Baldone".

Latvijas izlases galvenā trenera asistents Juris Straume atzina, ka sāncenši daudzos punktus lielā mērā guvuši uz latviešu kļūdu rēķina. "Galvenais treneris teica, ka vairāk jāspēlē ar rokām, nevis ar kājām, tomēr laukuma spēlētāji priekšroku deva kājām. Pirmā līnija nospēlēja labi, bet problēmas bija ar trīsceturtdaļniekiem."

Nākamsestdien, 3. novembrī, plkst. 14 "Daugavas" stadionā Rīgā Latvijas valstsvienība mērosies spēkiem ar Dāniju. Vēl šajā grupā ir Izraēla un Andoras regbija izlases.