25.10.2012 19:33

Sauriešu dienas centra futbolisti trešie finālturnīrā Norvēģijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sauriešu dienas centra futbolisti trešie finālturnīrā Norvēģijā www.mtgunitedforpeace.com un Sauriešu dienas centrs

Stopiņu novada komanda pēc uzvaras "MTG" Pasaules miera kausa ("United For Peace Cup") izcīņā Rīgā izcīnījusi trešo vietu finālturnīrā Oslo, kurā piedalījās 12–14 gadus vecie futbolisti no 14 pasaules valstīm.

 

 

Dalībniekiem brauciens uz Norvēģiju bija pirmais ceļojums ar lidmašīnu un radīja viņos neaizmirstamas sajūtas un emocijas. Turnīra pirmajā dienā Latvijas komanda trenera Kirila Buravceva vadībā uzvarēja sāncenšus no Ungārijas 2:0, pēc tam Krieviju 1:0, bet trešajā mačā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Rumāniju un nodrošināja vietu pusfinālā.

Nākamajā dienā turpinājās sīvas cīņas, kuru izskaņā pirmo vietu nodrošināja komanda no Lietuvas, otro – čehi, bet Latvijas un Ukrainas jaunie futbolisti dalīja trešo vietu, kas ir liels panākums, pirmo reizi piedaloties tāda mēroga sacensībās, pavēstīja Sauriešu dienas centra vadītāja Aija Šibajeva.

Pēc turnīra dalībnieki spēlēja draudzības spēles, kur komandā spēlēja pa diviem dalībniekiem no katras valsts. Sauriešu futbolistu Pāvela un Iļjas komanda ieguva otro vietu.

"MTG" Pasaules miera kausa izcīņas ietvaros notika arī Zvaigžņu spēle, uz kuru bija ieradušies futbolisti no Norvēģijas, Vācijas, Anglijas un citām valstīm. Arī Latvijas futbola valstsvienības bijušais pussargs Imants Bleidelis.

Katrs turnīra dalībnieks saņēma ne tikai ļoti labas un vērtīgas dāvanas (pilnu futbola ekipējumu, bumbas, cepures, somas, tenisa raketes), bet arī ieguva daudz jaunu draugu, ar kuriem tagad sazinās sociālajos tīklos. Pēc turnīra visi devās ekskursijās pa Oslo, pabija Nobela Miera centrā, devās Miera gājienā. Komandas piedalījās aktivitātēs, kas saistītas ar draudzību, saliedētību, toleranci, cieņu un antirasismu.

"MTG" Pasaules miera kausa izcīņas rīkotāji ar futbola starpniecību vēlas veicināt draudzību, mieru un sportisku garu dažādu valstu bērnu vidū.