22.10.2012 14:08

Inčukalnā aizvadīts Apvienotās badmintona līgas pirmais posms

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dāmu vienspēļu turnīra laureātes Dāmu vienspēļu turnīra laureātes Siguldas badmintona klubs

Par vadošajām vietām Siguldas badmintona kluba (BK) un sporta skolas pārstāvji sīvi konkurēja ar Rīgas skolēnu pils (RSP) badmintonistiem un mājiniekiem.

 

No siguldiešiem veiksmīgākā bija Jekaterina Romanova, kura izcīnīja pirmās vietas gan vienspēļu, gan dāmu dubultspēļu turnīrā. Pāru turnīra finālā viņa kopā ar Ievu Eglīti pārspēja Inesi Preinbergu (badmintona klubs "Rīga") un Anitu Švalbi (Siguldas BK) 18:21, 22:20, 21:15, bet vienspēļu turnīra finālā uzvarēja savu dubultspēļu partneri I. Eglīti 21:16, 21:14.

Vienspēļu turnīrā ceturto vietu ieņēma siguldiete Liāna Lenceviča, bet Līva Pūka bija labākā B grupas spēlēs. Savukārt dubultspēļu turnīrā ceturtajā vietā ierindojās Amanda Arnicāne un Diāna Lenceviča.

Vīru vienspēļu turnīrā trijās grupās piedalījās 71 badmintonists. Elites grupā trīs pirmās vietas izcīnīja RSP badmintonisti ar Raimondu Cipi priekšgalā. Labākais no Siguldas sportistiem bija Artūrs Akmens – viņam sestā vieta. A grupā otro vietu ieņēma Inčukalna badmintona kluba pārstāvis Edgars Saulītis un trešo – siguldietis Toms Nuķis, bet B grupā uzvarēja inčukalnietis Jānis Tumens.

Dubultspēlēs vīriem Siguldas badmintona kluba duets Aigars Bedrītis un Didzis Gureckis finālā piekāpās rīdziniekiem Edijam Līviņam un Tomam Preinbergam 16:21, 23:21, 13:21 un ierindojās otrajā vietā.

Latvijas Apvienotās badmintona līgas otrais posms notiks 24. un 25. novembrī Siguldā, pavisam paredzēti pieci posmi.

Savukārt jau šīs nedēļas beigās notiks desmitais novada, vietējā badmintona kluba un "Yonex" organizētais Siguldas atklātais čempionāts badmintonā. Abas dienas spēles Siguldas 1. pamatskolas zālē Pulkveža Brieža ielā 105 sāksies plkst. 9.30.

Turnīra pirmajā dienā notiks vienspēļu turnīri, bet otrajā dienā – dubultspēļu un jaukto dubultspēļu turnīri. Sacensības aizritēs pēc izslēgšanas turnīra principiem, nosakot visu vietu ieguvējus. Paredzams, ka tajā piedalīsies aptuveni 100 badmintonistu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.