22.10.2012 14:29

Mārtiņš Drusts devītais pasaules čempionātā paratriatlonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārtiņš Drusts devītais pasaules čempionātā paratriatlonā www.ironman.lv

Ropažu vidusskolas skolotājs sacensībās Jaunzēlandē ierindojies ceturtajā vietā savā grupā un pieteicies startam 2016. gada Riodežaneiro paraolimpiskajās spēlēs.

Oklendā (Jaunzēlande) Starptautiskās Triatlona federācijas (ITU) rīkotā pasaules triatlona čempionāta ietvaros notika arī sacensības paratriatlonā. Sportistus šajās sacensībās dala sešās grupās, kas pielāgotas viņu dažādām īpašajām vajadzībām, piemēram, dalībniekiem ar redzes traucējumiem vai dažāda veida amputācijām.

Paratriatlona distance pasaules čempionātā ir 750 metri peldus, 20 kilometri ar divriteni vai īpaši pielāgotu braucamrīku un 5 kilometri skriešus vai ratiņkrēslā.

34 gadus vecais jelgavnieks Mārtiņš Drusts, kurš programmas "Iespējamā misija" ietvaros šoruden sācis ekonomikas skolotāja darbu Ropažu vidusskolā, finišēja pēc 59 minūtēm un piecām sekundēm, piekāpjoties tikai astoņiem konkurentiem. Trīs no tiem bija viņa grupas "TR-4" (sportisti ar rokas kustību traucējumiem), arī paratriatlona divi pirmo vietu ieguvēji – francūzis Janiks Burso (54:30) un vācietis Martins Šulcs (55:27).

Mārtiņš Drusts ar triatlonu nodarbojas kopš 2008. gada, ir "Ironman.lv" komandas dalībnieks un kopš 2011. gada augusta jau apliecinājis savus spēkus paratriatlona Pasaules kausa posmu sacensībās Londonā un Stokholmā, attiecīgi izcīnot otro un pirmo vietu savā grupā.

Mārtiņam neizdevās piepildīt sapni kvalificēties riteņbraukšanas sacensībām Londonas paraolimpiskajās spēlēs, un nu viņa mērķis ir startēt 2016. gada paraolimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, kur paratriatlons debitēs sacensību programmā.