22.10.2012 12:07

Ķekavieši un mārupieši starp Mārupītes velokrosa laureātiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pierīgas riteņbraucēji sacensībās Mārupītes parkā Rīgā uzvar divās vecuma grupās un gūst vēl vairākas godalgotas vietas.

 

 

Jaunākajā vecuma grupā (1998–1999. g. dz.) dubultuzvaru guva Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) un Rīgas riteņbraukšanas skolas pārstāvji Maksims Maslovs un Niklāvs Boļšis. 12 kilometru garās distances (četri 3 km apļi) finišā M. Maslovs savu komandas biedru apsteidza par 20 sekundēm. Ceturtajā vietā ierindojās vēl viens ĶNSS riteņbraucējs Einārs Mizovskis.

Vecuma grupā sportistiem līdz 19 gadiem 15 km distancē pirmais finišēja Rihards Bartuševics no Mārupes. Otrās vietas ieguvējs Kristaps Ķipurs no viņa atpalika par 24 sekundēm.

Otro vietu meitenēm (1996.–1999. g. dz.) izcīnīja Krista Ratniece no Ķekavas novada sporta skolas, bet trešajā vietā 1996.–1997. gadā dzimušo grupā ierindojās cits ĶNSS audzēknis Edgars Moculevičs.

Velokrosa sacensības raksturīgas ar to, ka parasti sastāv no vairākiem īsiem apļiem (2,5–3,5 km), trasē iekļaujot asfaltu, meža takas, zāli un stāvus paugurus, kā arī dabīgus un mākslīgus šķēršļus, kuru pārvarēšanai braucējam ātri jānokāpj no velosipēda. Velokrosa sacensības parasti notiek vēlos rudeņos.