20.10.2012 21:37

Mārupes basketbolisti – joprojām labākie Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolisti – joprojām labākie Pierīgā Mārupes novada basketbola līga

Pierīgas novadu sporta spēļu basketbola turnīrā pagājušā gada uzvarētāji mārupieši pārspēj gan vicečempionus krimuldiešus, gan Saulkrastu un Carnikavas komandas.

 

Sestdien finālturnīrā jaunajā Mārupes sporta kompleksā piedalījās četras labākās komandas pēc priekšsacīkšu turnīru rezultātiem.

Mājinieku kontā jau bija nedēļu iepriekš gūtais panākums pār priekšsacīkšu otrās vietas ieguvējiem Carnikavas basketbolistiem (56:49), un laukuma saimnieki nenokāpa no uzvaras takas arī abās pārējās cīņās. Ar 59:51 tika pieveikta Saulkrastu novada komanda un ar 61:55 Krimuldas novads.

Trim pārējām komandām noslēguma tabulā bija pa vienai uzvarai un diviem zaudējumiem. Labākas gūto un zaudēto punktu starpības dēļ otro vietu Pierīgas novadu turnīrā ieguva Saulkrastu novada komanda, kas ar 65:43 bija pieveikusi Krimuldu, taču ar 38:40 piekāpusies carnikaviešiem. Trešā vieta Carnikavai, ceturtā – Krimuldai.

Tostarp Zaķumuižas sporta zālē sestdien notika turnīrs par 5.–7. vietu, kurā ritēja ne mazāk aizraujošas cīņas. Katrai no trim komandām izdevās gūt pa vienai uzvarai un piedzīvot pa vienam zaudējumam, un vietu sadalījumu noteica punktu starpība. Tā izrādījās labāka mājiniekiem Ropažu novada basketbolistiem. Aiz viņiem palika Mālpils un Stopiņu novada komandas.

Savukārt Inčukalnā spēlē par astoto vietu kopvērtējumā mājinieki ar 71:79 piekāpās Babītes novada komandai. Desmitajā vietā palika Baldones novads, kas no dalības finālā atteicās.

Pierīgas novadu sporta spēļu kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā Babītes novads (162 punkti). Seko Ropaži (149), Mārupe (135), Baldone (126), Saulkrasti un Stopiņi (pa 114). Sestdien Inčukalnā notiks sacensības peldēšanā, svētdien Saulkrastos – šautriņu mešanā.