14.10.2012 18:06

Noskaidroti Pierīgas novadu sporta spēļu finālisti basketbolā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes un Carnikavas komandu spēle Mārupes un Carnikavas komandu spēle Mārupes novada basketbola līga

Finālturnīrā, kas 20. oktobrī notiks Mārupes jaunajā sporta kompleksā, spēkiem mērosies Saulkrastu, Carnikavas, Mārupes un Krimuldas novadu komandas.

Sestdien un svētdien notika trīs priekšsacīkšu turnīri, kuros kopumā piedalījās desmit novadu komandas. Tīrainē, kur bija pulcējušās četras komandas, ceļazīmes uz finālturnīru ieguva pirmo divu vietu īpašnieki, abos pārējos – tikai uzvarētāji.

Par Mārupes novadā notikušā turnīra uzvarētājiem kļuva mājinieki, kuri ar 71:40 pieveica Babītes novadu, ar 57:49 Mālpils novadu, bet izšķirošajā cīņā par pirmo vietu apspēlēja carnikaviešus 56:49. Carnikavas basketbolisti ieguva otro vietu un ceļazīmi uz finālu, mālpilieši ieņēma trešo vietu, bet Babītes novada komanda piedzīvoja trīs smagus zaudējumus un palika pēdējā vietā.

Ulbrokas sporta kompleksā notikušajā turnīrā pārliecinoši pirmo vietu izcīnīja Latvijas Basketbola līgas trešajā divīzijā spēlējošā Saulkrastu novada komanda, kas ar 67:41 pieveica Baldones novadu un ar 78:38 Stopiņu novadu, kas beigās ieņēma otro vietu.

Savukārt Inčukalna sporta kompleksā labākie izrādījās Krimuldas novada basketbolisti, kas ar nelielu pārsvaru uzvarēja gan otrās vietas ieguvējus Ropažu novada basketbolistus 63:57, gan Inčukalna komandu 57:52.

Paredzams, ka finālturnīrā par 5.–7. vietu, kas plānots Zaķumuižas sporta zālē, piedalīsies Ropažu, Stopiņu un Mālpils novadu komandas, bet 8.–10. vietu Baldonē sadalīs mājinieki, Babītes un Inčukalna basketbolisti.