13.10.2012 16:08

Siguldas pusmaratonā uzvar Rīgas un Preiļu skrējēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas pusmaratonā uzvar Rīgas un Preiļu skrējēji VSK "Noskrien"

Skriešanas sacensības rudenīgajā Siguldā sestdien pulcēja gandrīz 1300 sporta cienītāju, vairāk nekā pussimts mēroja 21 km garo pusmaratona distanci.

 

 

Absolūtajā vērtējumā visai pārliecinoši uzvarēja 21 gadu vecais rīdzinieks Andrejs Sergejevs, kurš pirms gada Siguldas pusmaratonā bija ierindojies otrajā vietā. Šoreiz viņš distanci veica stundā, deviņās minūtēs un 45 sekundēs (pērn bija 1.08:03).

Otrās vietas ieguvēju Renāru Rozi no Ogres Sergejs apsteidza par gandrīz divām minūtēm. 18 sekundes vēlāk finišēja viens no šobrīd labākajiem Latvijas triatlonistiem rīdzinieks Andrejs Dmitrijevs. Labākais no Siguldas pārstāvjiem izrādījās Guntis Arnicāns – viņam 42. vieta (1.23:27).

Dāmu konkurencē ātrākā izrādījās Latvijas soļotāju izlases dalībniece Anita Kažemaka no Preiļiem, kura absolūtajā vērtējumā finišu sasniedza trīsdesmit trešā – 1.19:55. Anita šogad uzvarēja arī Rēzeknes pusmaratonā un Valmieras maratonā, bet Kuldīgas un Liepājas pusmaratonos bija otrā.

Siguldā otrajā vietā ierindojās Baiba Medne no Dobeles (1.26:24), trešajā – Liene Bernsone no Rīgas.

Vēl labākos rezultātus atsevišķās vecuma grupās sasniedza carnikaviete Ināra Lūse (S50), Inga Pelša (S30), Ludmila Joce (S40), Kristaps Kaimiņš (V30), Raimonds Buls (V40), Antis Zunda (V50) un Jānis Supe (V60).

Pirmo reizi Siguldas pusmaratona ietvaros notika skrējiens ceturtdaļmaratona distancē, kurā piedalījās 173 skrējēji. Četrus 2,6 kilometru garos apļus visātrāk veica Mareks Mikiško no Saldus (35:13), apsteidzot Ervīnu Timmermani un Arti Ķēniņu. Dāmu konkurencē labākais rezultāts siguldietei Zandai Mālniecei (45:10).

Savukārt "Nike" tautas skrējienā (5,27 km) vairāk nekā 300 dalībnieku konkurencē vīriem ātrākais bija dobelnieks Jānis Girgensons (16:00), bet dāmām – Līga Jansone no Kuldīgas (20:21). Siguldā notika arī bērnu skriešanas sacensības.

Ar Siguldas pusmaratonu noslēdzās skrējienu seriāls "Skrien Latvija", kura ietvaros notika līdzīgas sacensības arī Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Kuldīgā un Valmierā. Vērtējot četrus labākos rezultātus, pirmo vietu kopvērtējumā ieguva Ilona Marhele un lietuvietis Marius Diļuns, kuri Siguldā nestartēja. Individuāli otrās vietas Anita Kažemakai un Renāram Rozem, bet komandu vērtējumā uzvarēja virtuālā skrējēju komanda "Noskrien".