12.10.2012 13:03

Babītes volejbolistes debitēs Baltijas līgā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes volejbolistes debitēs Baltijas līgā SK "Babīte"

Sporta kluba "Babīte" prezidents ir gandarīts, ka dāmu volejbola komandu finansiāli atbalsta ne tikai vietējā pašvaldība, bet arī uzņēmēji.

 

 

Šogad Baltijas volejbola līgā dāmām piedalīsies 12 komandas – pa trim no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Latviju turnīrā pārstāvēs ne tikai SK "Babīte", bet arī valsts junioru izlase un komanda Jelgava/LU.

Līgas nolikums paredz, ka pirmajā posmā katra komanda ar katru tiksies divas reizes un spēles tiks aizvadītas sabraukumos – nedēļas nogalē trīs vienas valsts komandas dosies pie kādas citas valsts trim vienībām un aizvadīs pa trim mačiem. Piemēram, latvietes turnīru sāks 2.–4. novembrī Jonavā pret Lietuvas klubiem, bet 16.–18. novembrī Piņķos uzņems Igaunijas komandas.

Finālturnīrā, kas tiks aizvadīts nākamgad marta beigās, iekļūs pa labākajai komandai no katras valsts plus pamatturnīra četras citas labākās vienības.

Sporta kluba "Babīte" dāmu volejbola komandai starptautiskā līmenī šī būs debija. Iepriekšējās sezonās bija gūti panākumi Latvijas mēroga turnīros, piemēram, pirmā vieta pagājušās sezonas Latvijas augstskolu atklātajās sacensībās jeb Studentu līgā. Taču par lūzuma punktu kļuvusi šovasar izcīnītā otrā vieta Latvijas Olimpiādes finālsacensībās, pēc kuras komandai uzradās atbalstītājs – firma "EK Sistēmas".

"Patīkami, ka mūsu sasniegtos rezultātus kāds novērtēja," atzīst Babītes sporta kluba vadītājs Guntars Reika. "Iepriekš ar meitenēm jau bijām domājuši par piedalīšanos augstāka līmeņa turnīros, arī no Latvijas Volejbola federācijas vairākkārt saņēmām šādus aicinājumus, taču viss atdūrās pret finansiālo jautājumu. Piedalīšanās Studentu līgā prasīja simtus, bet Baltijas līga – tūkstošus. Tagad, kad bez novada pašvaldības atbalsta ir arī privāta uzņēmēja dotie līdzekļi, varam spēlēt augstāka līmeņa turnīrā."

G. Reika gan atzīst, ka komandas kopumā un katras spēlētājas individuālo amatieru statusu tas gan nemainīs – visas mācās vai strādā un trenējas tikai reizi nedēļā. Arī pieredzējušās Latvijas izlases līderes Sandra Breikša, kura Babītes komandā spēlē jau vairākus gadus, un Sana Catlakša, kura pati izrādījusi interesi par spēlēšanu kluba rindās. Komandā ir vēl vairākas volejbolistes, kuras Baltijas līgā iepriekš spēlējušas citu komandu sastāvos.

Konkrēti mērķi Baltijas līgā pirmajā sezonā SK "Babīte" volejbolistēm netiek izvirzīti. "Vispirms jāpārbauda, kāda ir mūsu vieta šādā sabiedrībā. Igaunijas un Lietuvas komandu spēku apmēram zinām un cīņās ar viņām droši vien varētu domāt par kādu medaļu. Taču Baltkrievijas klubi nav redzēti un par viņu spēku grūti spriest," Guntars Reika neieslīgst prognozēs.