10.10.2012 11:49

Siguldas pusmaratonam pieteikušies vairāk nekā 1000 dalībnieku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas pusmaratonam pieteikušies vairāk nekā 1000 dalībnieku siguldassports.lv

Skriešanas serials "Skrien Latvija" pēc sacensībām Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Kuldīgā un Valmierā sestdien finišēs Siguldā.

 

 

Tāpat kā pirms gada, Siguldas pusmaratona ietvaros notiks gan skrējiens 21,097 km distancē, gan "Nike" tautas distancē (5,27 km) un bērnu distancē (līdz 600 m) trijās vecuma grupās. Savukārt pirmo reizi notiks sacensības ceturtdaļmaratona distancē (10,55 km). Plkst. 10.35 plānots starts bērnu skrējienam, bet dalībnieki pārējās distancēs trasē dosies plkst. 12. Apbalvošana paredzēta plkst. 14.30.

Līdz trešdienas pusdienlaikam Siguldas pusmaratonam dažādās distancēs bija pieteikušies 1038 dalībnieki. Līdz ceturtdienai plkst. 24 vēl iespējams reģistrēties online interneta vietnē www.siguldasmaratons.lv. Pieteikties var arī visos "Sportland" veikalos, no plkst. 8.30 līdz 11.40 to būs iespējams izdarīt arī sacensību dienā (gan par nedaudz lielāku dalības maksu). Uzrādot Siguldas novada iedzīvotāju identifikācijas karti, Siguldas novada Tūrisma un informācijas centrā sacensībām var pieteikties ar 50 % atlaidi.

Septembra beigās notika Siguldas pusmaratona trases precīzā uzmērīšana, lai tā varētu saņemt sertifikātu un dalībnieku uzrādītie rezultāti tiktu oficiāli apstiprināti. Salīdzinājumā ar pagājušā gada Siguldas pusmaratonu šogad skriešanas trase ir kardināli mainīta. Lai uzlabotu sacensību kvalitāti, ir mazāk asu apgriezienu, strauju līkumu, nekvalitatīva seguma, ir uzlabota distances caurlaides spēja. Rīkotāji sola, ka pat tie dalībnieki, kuri neplāno labot rekordus, noteikti gūs gandarījumu, baudot sacensību distanci.

Vieni no šāgada Siguldas pusmaratona atbalstītājiem būs lielveikalu tīkls "Elvi", kas rūpēsies par dāvanām un pārsteigumiem gan skrējiena dalībniekiem, gan skatītājiem. Piemēram, pusmaratona pirmās vietas ieguvējs saņems balvu – lidojumu ar "Elvi" gaisa balonu. Visi skrējiena dalībnieki pēc finiša varēs cienāties ar "AXA" putru un atsvaidzināties ar "Vichy" atjaunošanās dzērienu.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka sacensību laikā Siguldā tiks noteikti satiksmes ierobežojumi. Sestdien no plkst. 8.00 līdz 15.00 tiks slēgta satiksme teritorijā ap Svētku laukumu – Cēsu iela un L. Paegles iela no Svētku laukuma līdz Lāčplēša ielai; plkst. 9.00–15.00 L. Paegles iela posmā no Jāņa Rozes grāmatnīcas līdz Lāčplēša ielai un plkst. 11.00–15.00 L. Paegles iela posmā no Pils ielas līdz Lāčplēša ielai.

Plkst. 11.00–15.00 satiksme tiks slēgta pārējā skrējiena maršrutā šādās ielās: Cēsu ielā no Lāčplēša ielas līdz Raiņa ielai, Raiņa ielas posmā no Cēsu ielas līdz Pils ielai, Pils ielas posmā no Raiņa ielas līdz stāvlaukumam pie viesnīcas "Sigulda", ceļā no Pils ielas līdz Siguldas pilsētas kultūras namam, Šveices iela posmā no Pils ielas līdz Noliktavu ielai.