09.10.2012 17:11

Veloorientēšanās sacensībās Zaķumuižā uzvarējuši lietuvieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Svētdien Ropažu novada Zaķumuižā notika "Triatel xRace" kalnu riteņbraukšanas orientēšanās (MTB-O) sacensības, kurās piedalījās 49 komandas, labāko vidū arī Pierīgas piedzīvojumu meklētāji.

65 kilometrus garo distanci vīru trio no Lietuvas "OSK Ažuolas" Tautvīds Zaļausks, Juliuss Juodišus un Jons Maišelis, kuri savāca 84 punktus no 100 un distancē pavadīja trīs stundas, 55 minūtes un 51 sekundi.

Otrajā vietā absolūtajā vērtējumā ierindojās "A2–Sigulda" komanda Matīss Vīksne, Mārtiņš Vīksne, Edmonds Labanovskis (78 p., 3.55:45), bet trešajā – labākā no "mix" grupas komandām "OM" Rinalds Biezais, Aigars Eriņš un Ivita Krūmiņa (72 p.; 3.53:51). Uzreiz aiz labāko trijnieka palika "Salaspils Zīriņi" Didzis Gasiņš, Māris Kalveršs un Kalvis Melderis (72 p.; 3.56:18), augsto sesto vietu izcīnīja labākā no dāmu grupas komandām "To Tallina toleko?" Ingrīda Šmite, Maija Kvedere un Lāsma Ozola.

MTB-O sacensībās komandām triju dalībnieku sastāvā četru stundu laikā bija jāapmeklē maksimāli daudz kontrolpunkti noteiktajā kartē. Komandai pašai bija jāsaplāno optimālā distance starp kontrolpunktiem, par četru stundu kontrollaika pārkāpšanu pienācās soda punkti. Komandas varēja izvēlēties tālākus, bet ātrus ceļus vai lēnākus, bet īsus, balstoties uz savas komandas spēku un orientēšanas prasmēm.

Jau zināms, ka nākamgad "xRace" piedzīvojumu sacensību rīkotāji plāno organizēt sacensības piecos posmos, kuriem sekos velo orientēšanās sacensības.