09.10.2012 15:50

Gaujas Senlejā pulcējas nūjošanas cienītāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gaujas Senlejā pulcējas nūjošanas cienītāji www.nūjotājs.lv

Nedēļas nogalē Siguldā, gleznainajā Gaujas senlejā, nūjošanas svētkos "Zelta rudens Siguldā" pulcējās gandrīz 100 nūjotāji gan no Pierīgas novadiem, gan tālākām vietām.

 

 

Par spīti nelabvēlīgajiem laika apstākļiem, Siguldā bija ieradušies nūjotāji no Stopiņiem, Salaspils, Mārupes, Krimuldas, Salas novada, Liepājas, Valmieras, Jēkabpils, Piltenes, Duntes, Grobiņas un Rīgas. Dalībnieki varēja izvēlēties divas distances – 4 un 12 km, bet uzvarētāji šeit netika noskaidroti. Īsākā distance vairāk bija domāta iesācējiem un tiem, kas nav droši, ka varēs pievarēt Gaujmalas kalnus un lejas. 12 km distancei nepieciešama kaut vai neliela iepriekšējā sagatavotība.

Pirms starta nūjošanas instruktore Linda Andrusa kopā ar citiem nūjošanas instruktoriem un profesionāļiem veica dalībnieku iesildīšanu, tika iesildītas visas muskuļu grupas, stāstīja par pareizu un drošu nūjošanu. Dalībniekiem pirms starta tika dota iespēja izveidot komandas un piedalīties atraktīvās stafetēs ar nūjošanas, dziedāšanas, skaitīšanas un dažiem citiem interesantiem elementiem.

Siguldas novada pašvaldības sporta darba organizatore Karīna Putniņa informēja, ka ceturtā daļa no dalībniekiem devās 4 km distancē, bet pārējie sparīgā solī veica 12 km distanci. Distancē laiks tika fiksēts tikai, lai varētu salīdzināt ar iepriekšējo gadu rezultātiem un katrs saprastu, cik ilgā laikā var veikt šos kilometrus. Garajā maršrutā bija divi dzeršanas un ēdināšanas punkti, lai varētu atjaunot spēkus un veiksmīgi finišētu.

Visi dalībnieki finišā cienājās ar siltu tēju, ūdeni, cepumiem, rupjmaizi un konfektēm. Ikviens piedalījās loterijā, kurā varēja laimēt pildspalvas, krūzes un lietussargus ar Siguldas S! simboliku. Galvenā balva bija labas nūjas, lai nūjotu vēl labāk un veiksmīgāk. Katram dalībniekam tika diploms par piemiņu no šī pasākuma.

Pasākumu organizēja Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvalde sadarbībā ar nūjošanas instruktori Lindu Andrusu.