07.10.2012 18:27

Foto: Inčukalna ekstrēmie sportisti rada, ko māk

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Inčukalnietis Jānis Rozītis dara teju vai neiespējamo - brauc uz galvas. Inčukalnietis Jānis Rozītis dara teju vai neiespējamo - brauc uz galvas. Krišjānis Grantiņš

Spītējot lietum un vējam, 6. oktobrī Inčukalna stacijas laukumā pulcējās krietns ļaužu pūlis. Viņi visi gribēja redzēt, kādus trikus spēj novada "spicākie" ekstrēmo sporta veidu pārstāvji.

Ekstrēmo sporta veidu šovu "Extreme Sports Show" atklāja pagājušā gada Austrumeiropas čempions ielu motociklu braukšanā brīvajā stilā (Streetbike Freestyle) Jānis Rozītis. Viņš izpelnījās skatītāju sajūsmu, rādot teju vai neiespējamus trikus ar savu motociklu, piemēram, braucot atlaida kājās, rokas, pēcāk arī piecēlās uz braucoša motocikla stāvus. Pēc tam viņam pievienojās sieva, ar kuru kopā tika veikti ne mazāk ekstrēmi triki. Sava priekšnesuma beigās sportists cēli apstājās blakus uz asfalta guļošajam dzelzs rumakam, bet skatītāji emocionāli aplaudēja.


Pasākumu turpināja un ne mazāk ekstrēmus trikus rādija motokrosa sportisti Nikijs Platkevičs (Nicky Platkevich) un Tomass Keišs, savukārt salto virs atvestās un noblietētās grants čupas meta MTB jeb kalnu riteņu "savaldītāju" jaunā paaudze Māris Orniņš, Gusts Ošmucnieks un Artūrs Čurakovs.

Ja gribējās ko mazāk ekstrēmu, Inčukalna iedzīvotāji pasākuma ietvaros varēja apskatīt un nofotografēties pie retro motocikliem un novada labāko sportistu spēkratiem.

Pasākumu organizēja biedrības "OneNineOne Extreme Sports" un "Inčukalna Izaugsmei".