02.10.2012 16:22

Ķekavā uzvar pajūgi no Mārupes un Lietuvas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ķekavas novadā aizvadītas Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas pēdējā ceturtā posma sacensības pajūgu braukšanā, uz kurām bija ieradušās 19 ekipāžas, tajā skaitā četras no Lietuvas.

 

 

Manēžas braukšanā jauno un pirmās sezonas zirgu klasē, kurā bija pieteikušās astoņas ekipāžas, pirmo vietu ieguva mārupieši Andis Pavlovskis un Kristaps Caune ar zirgu Zarien N. Otrajā vietā ierindojās Zane Krūmiņa un Eduards Krūmiņš ar zirgu Zeb Elektra no Ķekavas, trešajā – alūksnieši Alita Meijere un Gunita Rubina ar zirgu Zvaigznājs.

Lielo zirgu klasē manēžas braukšanā vislabāko sniegumu parādīja Lietuvas pārstāvis Almutis Raila ar zirgu Bondas, kuri nesen piedalījās pasaules čempionāta vienjūgiem Portugālē. Otrs labākais bija Andis Pavlovskis ar zirgu Viskiju, trešā – Dace Stūre ar Hipiju no Kocēniem. Vieniem no sacensību rīkotājiem – Zanei un Eduardam Krūmiņiem – šoreiz sestā vieta.

Stundu pēc manēžas braukšanas sākās apvienotais konusu un maratona šķēršļu maršruts. Lielo zirgu klasē uzvarēja Almutis un Marions Railas ar zirgu Bondas, otrajā vietā Andis Pavlovskis un Kristaps Caune ar zirgu Viskiju, trešajā – Dace Stūre un Kārlis Stūris ar zirgu Hipiju.

Uz apbalvošanas ceremoniju bija ieradies LJF prezidents Agris Blaus, kurš savā uzrunā izteica atzinību Zanei un Eduardam Krūmiņiem par paveikto darbu, lai taptu šāda sacensību vieta, informēja rīkotāji. Atzinīgi tika novērtēts manēžas braukšanas laukums un skatītāju izvietojums attiecībā pret ātruma disciplīnām paredzēto sacensību vietu.