02.10.2012 16:28

Pierīgā par vienu motokrosa trasi vairāk

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nedēļas nogalē Ķekavas novada Pulkarnē aktīvās atpūtas kompleksa "Lapsu kalns" jaunajā trasē notika pirmās motokrosa sacensības "Fox Hill" kausa izcīņa, kurās vairākās motociklu klasēs piedalījās 70 braucēji.

 

 

"Atsauksmes gan par trasi, gan par sacensībām bija tikai pozitīvas. Gan dalībnieki, gan tie, kas bija atbraukuši tikai paskatīties, ļoti atzinīgi novērtēja to, ka trase ir Latvijai netipiski kalnaina. Šī ir praktiski ideāla vieta, kur trenēties, tiem, kuri gatavojas startēt Eiropas trasēs," gandarīts par pirmo sacensību norisi bija "Lapsu kalna" saimnieks Roberts Frienbergs.

Portālam Apriņķis.lv viņš pastāstīja, ka lieli pasākumi Pulkarnes trasē šogad vairs nav paredzēti, jo motosporta sezona jau ir praktiski galā. Turklāt otrās sacensības tāpat nebūs tikpat interesantas kā pirmās. Toties aizvadītie mači ir devuši vielu pārdomām par to, ko, kur un kā trasē uzlabot.

Sacensību dalībnieku vidū bija gan pats Roberts Frienbergs, kurš ieņēma sesto vietu H30 klasē, gan viņa brāļadēls un brālēna dēls. Pārstāvot "Lapsu kalna" komandu, Mareks Stendzenieks izcīnīja trešo vietu MX50 klasē, bet Sandis Frienbergs ierindojās ceturtajā vietā 85 kub.cm klasē.

"Fox Hill" kausa izcīņas laureātu vidū bija vairāki Mārupes automoto kluba "Bieriņi" pārstāvji. MX50 klasē uzvarēja Latvijas vicečempions Martins Varmalis, MX65 klasē otrais bija Patriks Ūzuls un MX85 klasē – Guntars Baumgarts. Pirmo vietu veterānu konkurencē ieņēma Atis Alžāns, bet trešais starp senioriem bija Jānis Bidzāns.

Savukārt prestižākajā MX Open klasē, kurā startēja MX1, MX1 un MX125 jauniešu klases braucēji, labākais MX1 grupā bija Leons Kozlovskis no "MX Ādaži" komandas. Abos braucienos viņš finišēja otrais aiz Kārļa Sabuļa.