28.09.2012 15:36

Foto: Salaspils uzdod toni Olimpiskajai dienai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Foto: Salaspils uzdod toni Olimpiskajai dienai Krišjānis Grantiņš

Salaspils sporta skolas stadionā 1200 bērnu vingroja, veidoja olimpiskos apļus un skrēja stafetes. Olimpiskās dienas pasākumi piektdien notika ar citviet Pierīgā.

 

Jau pusdesmitos no rīta Salaspils stadionā ņudzēja desmitiem pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu un skolu jaunāko klašu skolēnu. Pēc svinīgās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) karoga uzvilkšanas, ko veica Salaspils olimpieši Anita Trumpe, Igors Sokolovs, Andris Reiss, kā arī novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars, un svinīgajām uzrunām pienāca laiks dienas galvenajam notikumam.

Tieši no Salaspils ar radio "SWH" starpniecību 76 tūkstoši visā Latvijā – tostarp Ķekavā, Krimuldā, Olainē, Mārupē, Ropažos, Sējā, Siguldā – vienojās kopīgā rīta vingrošanas kompleksā tā autores, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas docentes Ineses Ļubinskas "diriģēti" un Kaspara Upaciera (Ufo) iedvesmoti.

Izvingrojušies bērni ķērās pie piecu olimpisko apļu izveidošanas stadiona laukuma centrā – fotogrāfijas no šī skata piedalās LOK rīkotā konkursā. Pērn mazo salaspiliešu veidotais olimpiskais simbols izpelnījās pat Starptautiskās olimpiskās komitejas atzinību. Zinātāji teic, ka šogad ar krāsaino balonu palīdzību izdevies pat vēl iespaidīgāk.

Olimpiskās dienas norises Salaspilī turpinājās ar stafešu sacensībām, bet beidzās ar pilsētas meiteņu handbola komandas draudzības spēli pret Krievijas mazpilsētas Kingisepas jaunajām handbolistēm, kura aktīvi līdzdarbojās gan rīta vingrošanā, gan apļu izveidošanā.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) gadskārtējo Olimpisko dienu rīko, lai popularizētu olimpisko kustību, veselīgu dzīvesveidu un godīgas spēles principus sportā.