25.09.2012 12:35

Noslēgumam tuvojas jātnieku sporta sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Maira Leja Maira Leja Latvijas Jātnieku federācija

Pierīgas jātnieku klubu pārstāvji iekļuvuši starp laureātiem aizvadītās nedēļas nogalē notikušajās sacensības gan šķēršļu pārvarēšanā, gan iejādē.

 

Jauno jātnieku skolas sporta bāzē Inčukalnā notika sezonu noslēguma sacensības konkūrā "Zelta rudens 2012", kurās kopējais startu skaits piecos maršrutos pārsniedza divus simtus.

Sacensību galvenajā maršrutā (120 cm augsti šķēršļi) 35 jātnieku konkurencē uzvaru izcīnīja Maira Leja ar zirgu Talisman Pikabello no Jaunmārupes jātnieku sporta kluba "Temperaments", iegūstot maksimālo punktu skaitu maršrutā ar Džokeru. Otro vietu ieguva Gunita Buliņa ar zirgu Lancer Boy no Burtniekiem, trešo – limbažnieks Kristaps Neretnieks ar Quinero. Ceturto un piekto vietu ar zirgiem Egano von Kadal un Emilie Joly ieņēma kluba "Sport de Lux" pārstāvis Ģirts Bricis no Babītes novada.

Bricis ar Lavenderu un Irina Grase (JSK "Temperaments") ar Arhimedu ierindojās otrajā vietā stafešu sacensībās "Līdz pirmajai kļūdai". Vairākas godalgotas vietas atsevišķos maršrutos ieņēma Garkalnes novada jauno jātnieku sporta kluba "Meždruvas-1" pārstāves Edīte Vāgnere, Ieva Gedžute, Magdalēna Pildere un Emīlija Paškeviča.

Sezonas noslēguma sacensības Kleistu bāzē Rīgā aizvadījuši iejādes meistari. Kārtējo reizi savu meistarību apliecināja Airisa Penele no Mārupes novada ZS "Lielceri", kura ar zirgiem Leru un Londilio uzvarēja divās shēmās. Citās grupās laureātu vidū iekļuva arī Agnese Kukaine, Gundega Krīgere (abas JSK "Temperaments) un Katrīna Tarvida (ZS "Tīraines staļļi").

Šīs nedēļas beigās paredzētas vienas no pēdējām jātnieku sporta rudens sacensībām. Sestdien un svētdien Rīgā paredzēts Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas piektais posms konkūrā, bet sestdien Ķekavas novada "Braueros" risināsies LJF kausa ceturtā posma sacensības pajūgu braukšanā.