22.09.2012 22:13

Jauno Mārupes "BMX" trasi iemēģina gandrīz divi simti (papildināts ar rezultātiem)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Jauno Mārupes "BMX" trasi iemēģina gandrīz divi simti (papildināts ar rezultātiem) Krišjānis Grantiņš

Sākuši sacensības dienas vidū, Mārupes BMX trases atklāšanas sacensību dalībnieki pie miera devās, kad laukā jau bija tumsa.

Pagājušā gada maijā Mārupes novada pašvaldības piedāvātajā zemes gabalā Tīrainē sākās darbi pie BMX trases izbūves. Lielā mērā pateicoties jauno sportistu vecākiem un pašu rīkotajām talkām, ar Mārupes novada domes, biedrības "Pierīgas partnerības" un Lauku atbalsta dienesta atbalstu tapa trase, kurā sestdien notika pirmās oficiālās sacensības – Mārupes BMX balvas izcīņa un "Open" sacensības.

Iepriekšējās prognozēs, ka uz BMX sezonas noslēguma sacensībām Mārupē varētu sapulcēties teju divi simti riteņbraucēju, izrādījās pilnīgi pamatotas. Iepriekš neparedzēti jaunākajās vecuma grupās labāko noskaidrošanai bija jāsarīko pat ceturtdaļfināla braucieni. Bet labāko apbalvošana notika krietni vēlāk par iepriekš paredzēto laiku, dalībnieku skaita ziņā kļūstot par vienām no šāgada kuplākajām BMX sacensībām Latvijā.

Tas gan nebūt nemazināja dalībnieku un arī rīkotāju gandarījumu par Mārupes BMX trases atklāšanas sacensībām. Interesi un vēlēšanos pārzīmēt trases profilu pauduši arī sestdien sacensības apmeklējušie viesi no Igaunijas, Baltkrievijas un Lietuvas.

"Manuprāt, viss izdevās lieliski. Ir lietas, pie kā nākamgad vēl būs jāpiedomā, taču liekas, ka visi bija apmierināti – pasportojuši, paēduši, padzēruši, balvas visiem tika," rezumējot pasākumu, atzīst Mārupes BMX kluba valdes priekšsēdētājs Guntis Ruskis. "Šodiena manī tikai stiprināja pārliecību, ka BMX ir sporta veids jebkuram. Galvenais ir nodrošināt masveidību. Ja šis sporta veids būs viegli pieejams jebkuram, atradīsies arī tie, kuri izcīnīs nākamās olimpiskās medaļas."

Īpaši sacensības patikušas jaunākajiem braucējiem, kuriem Mārupes trase faktiski arī ir domāta, jo ir salīdzinoši vieglāka par citām. "Rīgā jau ir lielā BMX trase, un mums otru tādu izveidot nebija jēgas. Tāda arī bija doma – lai šeit mazie var sākt, bet pieredzējušie, kuri kaut kāda iemesla dēļ sportu ir pametuši, var mēģināt atgriezties sportā," skaidro G. Ruskis. "Patīkami, ka šodien pie mums ieradās arī vairāki Pro klases braucēji, kuriem balvas nebija galvenais."

Apzīmējums "sezonas noslēguma sacensības" gan nav īsti precīzs. Treniņi Mārupes BMX trasē turpināšoties, cik vien ilgi tos ļaus laika apstākļi – iespējams, līdz novembrim. Bet pēc tam aktivitātes trases apkārtnē turpināsies – būs gan slidotava, gan hokejs.

xxx

Mārupes trases atklāšanas sacensību uzvarētāji un Mārupes BMX kluba pārstāvju izcīnītās vietas (G – meitenes, B – puiši):

Mārupes BMX balva

G10: 1. Vēja Baškīte (Lietuva), 3. Terēze Kiršteine.

G11–14: 1. Sidona Sakevičūte (Lietuva), 2. Kitija Elste, 5. Amanda Bergmane, 6. Laura Šape.

B5: 1. Emīls Allers, 2. Oskars Mežaraups, 12. Rūdolfs Kiršteins, 16. Matīss Zadraks, 17. Anna Mežaraupa, 19. Alfs Vilcāns.

B6: 1. Eduards Bučiņš ("Ventspils Spars"), 5. Uldis Dreimanis.

B7: 1. Emīls Stepāns ("Rīgas Favorīts"/RSS), 14. Roberts Kaļķis, 15. Bruno Vanhanens.

B8: 1. Mārtiņš Zadraks, 10. Jānis Ruskis, 12. Kalvis Krūmiņš, 13. Daniels Siliņš, 14. Mārtiņš Zariņš.

B10: 1. Rolands Pommers ("Ventspils Spars"), 4. Edgars Tūcis, 5. Kristofers Kiršteins.

B11: 1. Edvards Glāzers ("Tālava"), 16. Rūdolfs Jansons, 17. Jānis Ankravs.

B12: 1. Filips Krists Rozītis ("Rīgas Favorīts"/RSS), 4. Emīls Zadraks, 10. Roberts Konrāds.

B13: 1. Mikus Strazdiņš ("Tālava"), 11. Emīls Grietēns, 13. Kārlis Roberts Krūmiņš.

B14: 1. Kristers Gulbis ("Mītavas Kumeļi"), 3. Deivids Bergmanis.

B9: 1. Artūrs Valdmanis ("Rīgas Favorīts"/RSS). B15: 1. Viesturs Ceplītis ("Tālava"). B16: Kristaps Ezītis ("Ventspils Spars").
B17+: 1. Toms Mankus ("Ventspils Spars").

Cruisers: 12+ Kristaps Ezītis ("Ventspils Spars"), 30+ Gindars Osis ("Rīgas Favorīts"/RSS).

"Open" sacensības:

"Open 6": 1. Terēze Kiršteine, 7.Emīls Allers, 13. Matīss Zadraks, 16. Oskars Mežaraups, 17. Edgars Regzdiņš, 21. Alfs Vilcāns,
23 Rūdolfs Kiršteins.

"Open 7–8": 1. Mārtiņš Zadraks, 12. Jānis Ruskis, 22. Kalvis Krūmiņš, 24. Daniels Siliņš, 26. Marčello Gipters, 27. Roberts
Kaļķis, 30. Mārtiņš Zariņš, 32. Bruno Vanhanens.

"Open 9–10": 1. Ronalds Rītiņš ("Ozolēni"), 3. Kristofers Kiršteins, 6. Edgars Tūcis, 18. Amanda Bergmane, 28. Laura Šape, 30.
Juris Zaimiņš, 31. Kristiāns Namnieks.

"Open 11–12": 1. Edvards Glāzers ("Tālava"), 5. Emīls Zadraks, 10. Roberts Konrāds, 25. Kitija Elste, 32. Jānis Ankravs, 33.
Rūdolfs Jansons,

"Open 13–14": 1. Viesturs Ceplītis ("Tālava"), 11. Deivids Bergmanis, 23. Emīls Grietēns, 25. Kārlis Roberts Krūmiņš.