20.09.2012 14:14

Turpinās pieteikšanās Siguldas pusmaratonam un kalnu maratonam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turpinās pieteikšanās Siguldas pusmaratonam un kalnu maratonam Silvija Mača

Oktobrī divu nedēļu laikā Siguldā notiks divas sacensības garo distanču skriešanā.

 

13. oktobrī paredzētā Siguldas pusmaratona ietvaros, tāpat kā pirms gada, notiks ne tikai skrējiens 21,097 km distancē, bet arī "Nike" tautas distancē (5,27 km) un bērnu distancē trijās vecuma grupās. Savukārt pirmo reizi notiks sacensības ceturtdaļmaratona distancē (10,55 km).

Reģistrēties sacensībām iespējams interneta vietnē www.siguldasmaratons.lv. Piesakoties līdz 4. oktobrim, dalības maksa pusmaratonā būs desmit lati, no 5. līdz 11. oktobrim – 12 lati, bet sacensību dienā – 15 lati (5 un 10 km distancēs attiecīgi 5, 6 un 8 lati). Bērnu skrējienā dalības maksa ir viens lats līdz 11. oktobrim, pēc tam – divi lati. Turklāt dalībnieku limits ir 300 skrējēju, un pēc šī limita sasniegšanas reģistrācija tiks pārtraukta.

Uzrādot Siguldas novada iedzīvotāju ID karti, Siguldas novada Tūrisma un informācijas centrā sacensībām var pieteikties ar 50 % atlaidi.

Savukārt 27.oktobrī devīto reizi notiks Siguldas kalnu maratons – vienas no grūtākajām skriešanas sacensībām Latvijā, kas ir arī pasaules sarežģītākā kalnu maratona "Ultra-Trail du Mont Blanc" kvalifikācijas skrējiens.

Tas rit ne tikai pa asfalta ceļiem, bet arī takām, celiņiem un nogāzēm Gaujas senlejā, pārbaudot skrējēju fizisko un psiholoģisko sagatavotību. Maratona trase ik gadu tiek mazliet mainīta, lai dalībniekiem būtu interesantāk.

Šogad rīkotāji Siguldas kalnu maratona dalībniekiem piedāvā trīs distances – 14,8 km (kāpumu summa 625 metri), 33,7 km (1385 m) un 55,2 km (2170 m). Abās garākajās distancēs var piedalīties sportisti no 18 gadu vecuma, 14 km skrējiena dalībnieki var būt vecumā no 16 gadiem.

Reģistrēties sacensībām iespējams līdz 24. oktobrim rīkotāju interneta vietnē www.raid.lv.