18.09.2012 12:28

Jaunmārupē sasniegts Retro motokrosa dalībnieku rekordskaits

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Mototrasē "Vilciņi" četrpadsmit motociklu klasēs uz starta summā stājās 184 braucēji un ekipāžas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.

 

 

Visvairāk startējušo (44) bija četrtaktu dzinēju klasē, Retro klasē piedalījās 23 braucēji, bet trijās blakusvāģu klasēs kopā – 23 ekipāžas. Skatītājiem bija iespēja vērot arī tagad reti sastopamos "Čezet" un "Iž" motociklus, ar kuriem trasē devās pieredzējuši motokrosa meistari.

Atsevišķās klasēs par uzvarētājiem kļuva Dāvis Ločmelis (četrtaktu klase), Andrejs Česnakovs (divtaktu klase), Atis Alžāns (veterāni 50+), Kurts Kuzmins (65 kub.cm), Dāvis Kurmis (85 kub.cm), Zintis Radziņš/Edgars Balandiņš (blakusvāģi 350), Sauļus Joniks/Aurims Kazlausks (blakusvāģi 750), Aldis Vāpa/Andris Mačs (blakusvāģi "Open"), Jānuss Līdings (Retro), Gundars Cīrulis (Ķīnas klase), Gatis Zolmanis (Tautas klase), Toms Miks Andersons (rolleri), Reinis Kaupužs juniors (Zelta mopēds 45) un Toms Kašečkins (Zelta mopēds 50).

Pirms Jaunmārupes posma Retro motokrosa sacīkstes bija viesojušās Saldū, Baltinavā, Ilūkstē, Rūjienā un Viļakā, kā arī vairākās Lietuvas pilsētās. Nākamgad rīkotāji cer sarīkot Baltijas Retro motokrosa čempionātu, piesaistīt braucējus vēl no vairākām valstīm un sasniegt 300 dalībnieku skaitu katrā posmā.