12.09.2012 14:51

Izvēle starp grozu, tīklu un vārtiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izvēle starp grozu, tīklu un vārtiem arhīvs

Pierīgā jaunie censoņi var apmeklēt sporta nodarbības ne tikai futbolā un florbolā, bet arī citos komandu sporta veidos.

Šķiet, Rīgas apkārtnē jau vairs nebūs novada, kurā amatieru vai vismaz bērnu treniņgrupu līmenī nav florbola komandu, tāpēc par šo pēdējos gados lielu popularitāti ieguvušo spēli šoreiz ne.


Cīņā par sportot gribošiem bērniem pamatīgu konkurenci ar futbolu un florbolu ārpus skolas nākas izturēt ilgu laiku nacionālā sporta statusā bijušajam basketbolam. Piedāvājums gan joprojām ir gana plašs. Nodarbības no 6–7 gadu vecuma piedāvā Siguldas un Salaspils sporta skolas, trenēties var Mārupes sporta kompleksā, Jaunmārupes sākumskolā, Ķekavas sporta klubā, Olaines sporta centrā, Baldones sporta kompleksā, arī Ādažos un Krimuldā.

No jaunākiem piedāvājumiem var pieminēt relatīvi nesen radīto Igora Miglinieka sporta skolu. Ikšķiles vidusskolā un Tīnūžu pamatskolā notiek nodarbības 2000.–2006. gadā dzimušiem bērniem (gan zēniem, gan meitenēm), šoruden sporta skolas treneri sākuši darbu arī Salaspilī. Dalības nauda mēnesī ir no 7,50 līdz 20 latiem dažādās vecuma grupās.

Volejbola treniņgrupu ģeogrāfija ir nedaudz mazāka un lielā mērā saistīta ar vietām, kur šai sporta spēlei ir gadu desmitiem ilgas tradīcijas. Saulkrastu pusē tāda ir Zvejniekciema vidusskola, Siguldā – Valsts ģimnāzija. Volejbols jau no bērnu vecuma augstā cieņā ir Ropažos, Babītē un Mārupē, kur īpaša uzmanība pievērsta meiteņu komandām. Volejbola sekcijas ir arī Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolā Ādažos un Mālpilī, grupas no septiņu gadu vecuma meitenēm tiek veidotas Ikšķilē.

Vairākos Pierīgas novados jaunieši aicināti nodarboties arī ar handbolu. Tā Salaspils sporta skola izsludinājusi 2002.–2005. gadā dzimušu zēnu un meiteņu uzņemšanu handbola sekcijā. Tradīcijām un panākumiem bagāts ir handbols Stopiņu novadā, Ulbrokas vidusskolā. Iespējas trenēties ir arī Vangažos un Olainē, tāpat Jūrmalā. Protams, atsevišķa runa ir par Murjāņu Sporta ģimnāziju, kur rokasbumbas spēlētājus gatavo profesionāli.

Iespējas trenēties pusaudžiem piedāvā arī regbija klubi – "Miesnieki" Ķekavā (turklāt arī meitenēm!) un RK "Baldone". Atsevišķās vietās Pierīgā – Siguldā, Baldonē, Olainē – jaunieši var interesēties arī par nodarbībām Latvijai eksotiskākās sporta spēlēs, kā skrituļhokejs, lakross vai beisbols.

Precīzāku informāciju bērniem un viņu vecākiem vērts meklēt novadu sporta centros vai sporta klubos.