11.08.2018 20:19

Orientieristei Dambei 18. vieta Latvijā notiekošā pasaules čempionāta garajā distancē

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Orientieristei Dambei 18. vieta Latvijā notiekošā pasaules čempionāta garajā distancē Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas orientēšanās sportiste Inga Dambe sestdien Turaidā izcīnīja 18.vietu pasaules čempionāta garajā distancē. Par šo sacensību uzvarētāju 9,9 kilometrus garā maršrutā kļuva titulētā zviedriete Tūve Aleksandešone, kura finišēja pēc vienas stundas, 14 minūtēm un četrām sekundēm.

Viņa par teju pusotru minūti apsteidza dānieti Maju Almu, kamēr trešā bija šveiciete Sabīne Hauzvirta.

Tikmēr labākā no Latvijas orientieristēm bija Dambe, kurai 18.vieta, bet no uzvarētājas viņa atpalika par 19 minūtēm un septiņām sekundēm. Savukārt Laura Vīķe bija 24.vietā, bet Sandra Grosberga - 33.pozīcijā.

Andris Jubelis, Artūrs Pauliņš un Edgars Brtuks sestdien Turaidā palika ārpus labāko divdesmitnieka pasaules čempionāta garajā distancē.

Par 16,1 kilometru garā maršruta uzvarētāju sestdien tika kronēts norvēģis Ūlavs Lundaness, kurš finišēja pēc vienas stundas, 37 minūtēm un 43 sekundēm, par divu minūšu un 37 sekunžu tiesu apsteidzot ukraini Ruslanu Gļibovu. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Fabians Hertners no Šveices.

Labākais no Latvijas sportistiem garajā distancē bija Jubelis, kurš, no uzvarētāja atpaliekot 14 minūtes un 48 sekundes, izcīnīja 22.vietu. Savukārt Pauliņš bija 30.pozīcijā, bet Bertuks ieņēma 42.pozīciju.

Ar vīriešu garās distances sacensībām Latvijā pasaules čempionāts orientēšanās sportā ir noslēdzies.