09.09.2012 19:54

FOTO: Nebijušas skrējēju sacensības Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldā sporta dzīves organizatori neguļ uz lauriem, lai Siguldai piesaistītu ne tikai dabas un kultūras pasākumu tūristus, bet radītu interesi turp doties arī sporta tūristiem.

Šogad pirmo reizi notika interesantu skrējienu seriāls "Sigulda UP CUP" ar domu – nākotnē, apaudzējot tos ar vēl papildu aktīvās atpūtas un izklaides piedāvājumu, aicināt uz tiem sportistus gan tepat no Latvijas, gan no ārzemēm. Skrējienu seriālā "Sigulda UP CUP" ietilpst trīs skrējieni – Serpentīnceļa skrējiens, Turaidas torņa skrējiens un Renes skrējiens.


Bet šogad skrējienu seriāls "Sigulda UP CUP" noslēdzās sestdien, 8. septembrī, ar skrējienu augšup pa Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases reni. Gan sacensību organizatori, gan dalībnieki bija neziņā, kāds būs 400 metru garais augšup skrējiens pa trases reni. Arī izmēģināt pirms starta renes segumu nebija iespējams, jo sacensībām tika atvēlēta stunda starp tūristu vasaras bobu braucieniem.

Jau pēc finiša daudzi skrējēji teica, ka distance likusies īsa, grūtākā bijusi pēdējā taisne ar stāvāko kāpumu, tāpēc nākamgad, iespējams, distance dažām vecuma grupām tiks pagarināta.

Kad visi 42 dalībnieki bija veikuši distanci, izrādījās, ka uzrādītie rezultāti ir blīvi un vienādu ātrāko laiku uzrādījuši divi dalībnieki – Kārlis Zuters (V18 grupa) un Normunds Kuzāks (V35 grupa) – abiem 1 minūte un 7 sekundes. Sacensību tiesneši lēma, ka abiem jāveic vēl viens skrējiens, lai noskaidrotu titula "Ātrākais renes skrējējs" īpašnieku. Finālskrējienā Kārlis uzrādīja identisku laiku kā pirmajā startā, toties Normunds bija spējis atrast vēl slēptas spēka rezerves, kas ļāva finišēt pēc 1 minūtes un 6 sekundēm. Līdz ar to viņam vismaz uz gadu pieder skrējiena rekords un jau minētais tituls.

Uzreiz pēc finiša tika apkopoti arī "Sigulda UP CUP" kopvērtējuma rezultāti un apbalvoti laureāti. 1. vietu visos trīs skrējienu seriāla posmos – Serpentīnceļa skrējienā, Turaidas torņa skrējienā un Renes skrējienā – V14 grupā izcīnīja Toms Ķēdis, S10 grupā Estere Vīksne un S35 grupā Gunta Blūmiņa. Vēl kopvērtējumā uzvarēja Mārtiņš Auziņš (V10), Dāvida Vīksne (V12), Amanda Agnese Arnicāne (S16), Kristaps Stefans (V16), Kristīne Vārna (S18), Kārlis Zuters (V18), Rihards Deičmanis (V35), Dzintars Zandovskis (V45).