26.07.2018 11:14

"Garkalne" / "Livonia" regbisti ar pārliecinošu uzvaru sāk ilgi gaidīto sezonu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne" / "Livonia" regbisti ar pārliecinošu uzvaru sāk ilgi gaidīto sezonu RFC "Livonia"

Pērnā gada Latvijas klasiskā regbija čempionāta sudraba medaļas ieguvēja "Garkalne"/"Livonia" trešdien ar pārliecinošu uzvaru iesākusi jauno sezonu, vēsta klubs. "Livonieši" Upesciemā ar rezultātu 38:7 (33:0) pārspēja "Fēnikss" komandu.

"Garkalne"/"Livonia" pārliecinoši darbojās pirmajā puslaikā, kurā ieguva drošu pārsvaru, līdz ar to spēles otrajā daļā laižot laukumā jaunos spēlētājus. Lai gan iniciatīva tika nedaudz izlaista no rokām, tomēr tika svinēta droša uzvara.

Uzvarētājiem ar diviem piezemējumiem atzīmējās Mārtiņš Rundāns, bet pa vienai reizei bumbu aiz līnijas ienesa Miķelis Jurevičs, Janeks Taškāns, Ivo Kapiņš un Kristaps Bērziņš, kura kontā arī precīzi četri realizācijas sitieni.

"Zinājām, ka viņi pirms tam Baltijas turnīrā uzvarēja "Jūrmalu", tāpēc koncentrējāmies no pirmās minūtes. Varēja arī redzēt, ka čaļi labi atpūtušies un noilgojušies pēc spēles. Tāpēc sākām aktīvi un patika, ka bija tik maz kļūdu sākumā. Pirmajā puslaikā varējām vēl smagāk viņus graut, ja nebūtu mazas kļūdiņas. Bet man patika "Fēnikss" un domāju, ka viņi vēl pacīnīsies gan ar "miesniekiem", gan "ežiem". Viņiem ir ļoti laba aizsardzība, uzbrukums gan klibo," klubs citē komandas galvenā trenera Edmunda Ščavinska teikto.

"Kad esi drošā vadībā, ir grūti vēl palielināt savu pārsvaru, tāpēc arī tāds otrais puslaiks. Veicām visas maiņas, ļāvām jaunajiem spēlēt. Tas ietekmēja dažas vietas laukumā, pazaudējām pārsvaru cīņā. "Fēnikss" labi jūt spēli un to izmantoja, ieraugot mūsu vājās vietas. Bet kopumā labi nospēlējām. Ja vien nebūtu otrais puslaiks, kurā atslābinājāmies, tad pirmo puslaiku nav kauns rādīt plašākai publikai, jo bija ļoti skatāms un kvalitatīvs," stāsta lietuviešu speciālists.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šajā sezonā Latvijas čempions klasiskajā regbijā norisināsies viena apļa turnīrā, pēc kura divas labākās komandas aizvadīs finālmaču.

Ceturtdien RSMP stadionā Juglā LMT/"Eži" spēkosies ar pērnās sezonas čempioni "Stats"/"Ķekava" vienību. Latvijas čempionāta piedalīsies arī "Jūrmalas" un "Fēniksa" vienības.

Pērn par Latvijas čempioniem regbijā kļuva "Stats"/"Ķekava" komanda, bet "Garkalne"/"Livonia" palika otrā.

Regbija kluba "Miesnieki" komanda Latvijas čempionātā triumfēja vienpadsmito reizi vēsturē. Pirmo titulu tā ieguva vēl 1997.gadā. Tikmēr "Garkalne"/"Livonia" iepriekšējos četros gados ieguva trīs titulus.