15.07.2018 16:27

"Super Nova" Olainē gūst četrus vārtus, "Auda" Ķekavā – septiņus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Super Nova" Olainē gūst četrus vārtus, "Auda" Ķekavā – septiņus FK "Auda"

Ar iespaidīgu rezultativitāti pirmajās spēlēs pēc mēneša pārtraukuma Latvijas futbola pirmās līgas turnīrā izcēlušies Pierīgas klubi – trīs punktus izcīnīja gan sporta klubs "Super Nova" Olainē, gan futbola klubs "Auda" Ķekavā.

FK "Auda" svētdien savās mājās Ķekavā uzņēma turnīra pastarīšus Balvu sporta centra futbolistus un vadībā izvirzījās jau spēles otrajā minūtē. Līdz pārtraukumam laukuma saimnieki pārsvaru palielināja līdz 3:1, bet otrajā puslaikā bumbu pretinieku vārtos ieraidīja vēl četras reizes un svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru 7:2. Ar četriem precīziem sitieniem izcēlās Staņislavs Pihockis, divus vārtus guva Mareks Matīss Labanovskis, bet punktu mačam pēdējā minūtē pielika Ņikita Ivakins.

Vienā no pirmās līgas čempionāta devītās kārtas centrālajām spēlēm SK "Super Nova" Olaine tikās ar Rēzeknes futbola akadēmijas audzēkņiem. Viesi pirmajā puslaikā guva divus vārtus un šādu pārsvaru saglabāja līdz pat 77. minūtei. Taču galotnē neapturami bija mājinieki – divus vārtus iesita Šuma Nagamacu, pa vieniem Edgars Kārkliņš un Artjoms Troickis, un "Super Nova" svinēja uzvaru 4:2.

Pirmās līgas turnīra tabulā SK "Super Nova" futbolisti ar 21 punktu ieņem trešo vietu, par trim punktiem atpaliekot no līderiem FK "Tukums 2000". FK "Auda" ir 13 punkti un septītā pozīcija.

Līderpozīcijas Latvijas otrās līgas Rīgas reģiona turnīrā nosargājusi FK "Salaspils" / SK "Kengaroos" komanda, kas kārtējā mačā, pateicoties Jaroslava Sokola 35. minūtē gūtajiem vārtiem, ar 1:0 pārspēja futbola klubu "Jūrnieks". Salaspiliešiem 11 spēlēs ir sešas uzvaras, četri neizšķirti, 22 punkti un pirmā vieta.

Uzvaru 1:0 svētdien izcīnīja vēl viena līdervienība – Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" dāmu komanda, kas Latvijas pirmās līgas pirmā posma pēdējā spēlē pārspēja futbola skolas "Metta" futbolistes (vārtus guva Lana Osiņina). Līdz ar šo uzvaru olainietes garantējušas pirmo vietu pēc turnīra pirmā posma – 10 spēlēs viņas guva astoņas uzvaras un divreiz nospēlēja neizšķirti nopelnot 26 punktus.