07.07.2018 21:37

Mārupē noskaidroti Latvijas čempioni BMX riteņbraukšanā; mājiniekiem piecas zelta medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Mikus Strazdiņš tika kronēts par Latvijas čempionu BMX riteņbraukšanā elites grupā. Vīriem sudrabu izcīnīja Kristens Krīgers, bet trešais bija Edžus Treimanis. Mikus Strazdiņš tika kronēts par Latvijas čempionu BMX riteņbraukšanā elites grupā. Vīriem sudrabu izcīnīja Kristens Krīgers, bet trešais bija Edžus Treimanis. Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Sestdien Mārupes trasē Tīrainē saulainos, bet ļoti vējainos laika apstākļos aizvadīts Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā. Par godalgām sportisti sacentās 23 vecuma un meistarības grupās, piecās no tām čempionu tituls tika mājiniekiem Mārupes BMX kluba pārstāvjiem.

Kā atzīmē Latvijas Riteņbraukšanas federācija, Mārupes BMX klubs bija parūpējies ne tikai par lielisku trasi, bet arī aizraujošu kultūras un izklaides programmu. Arī pašas sacensības ne mirkli nelika vilties.

Uzvarot visos braucienos, par Latvijas čempionu B7 vecuma grupā zēniem 31 dalībnieka konkurencē kļuva mārupietis Otto Daugavietis. Gandrīz tikpat lielā dalībnieku pulkā uz goda pjedestāla B9 grupā kāpa dvīņubrāļi Domoracki – Markuss izcīnīja zelta, bet Ralfs bronzas medaļu.

No mārupiešiem vēl nepārspēts palika Mārtiņš Zadraks B14 grupā, Edvards Emīls Liberts B15 grupā un Beate Žihare G15+ grupā jaunietēm.

Latvijas vicečempionu titulus ieguva Mārupes BMX kluba braucēji Emīls Allers (B11) un Noa Laake (B13), bet par bronzas laureātiem kļuva Kitija Elste (elites grupā dāmām), Edgars Regzdiņš (B12), kā arī abu jaunāko grupu braucēji Marks Švalkovskis (B6) un Elizabete Kande (G6).

Savu meistarību apliecināja vēl vairāki Pierīgas novadu BMX braucēji. B11 grupā par čempionu kļuva carnikavietis Kristers Apels no "BMX Rīga/RRS" komandas, bet B12 grupā pirmās divas vietas ieguva viņa komandas biedri Edgars Langmanis no Ikšķiles un Kristers Oiguss no Carnikavas.

Elites grupā vīriem, uzvarot izšķirošajā ceturtajā braucienā, triumfēja Mikus Strazdiņš ("Tālava"/VBSS), bet dāmām par čempioni kļuva Vineta Pētersone (Smiltenes BJSS/ AKSSC).

Klubu vērtējumā kārtējo reizi nepārspēti palika "BMX Rīga" sportisti (217 punktu), taču viņi tikai par diviem punktiem apsteidza Mārupes BMX klubu.