08.07.2018 17:07

Latvijas kausa astotdaļfināls: Olainē zaudējums, Upesciemā uzvara (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kausa astotdaļfināls: Olainē zaudējums, Upesciemā uzvara (papildināta) pixabay.com

Sestdien aizvadītas septiņas Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla spēles futbolā. Divas no tām notika Pierīgas stadionos – Olainē, kur sporta klubs "Super Nova" spēkojās ar "Riga FC" futbolistiem, un Upesciemā, kur tikās divi virslīgas klubi "Metta"/Latvijas Universitāte un FK "Jelgava".

SK "Super Nova" mājas spēlē pret virslīgas klubu no Rīgas piedzīvoja zaudējumu 0:2 un izstājās no cīņas par trofeju, turklāt abus vārtus pirmajā pusstundā guva "Riga FC" leģionāri brazīlietis Tjagu de Almeida un kamerūnietis Gēls Etoks.

Spēlē Upesciemā nominālie laukuma saimnieki "Metta"/LU pirmā puslaika vidū nonāca zaudētājos, taču beigās svinēja uzvaru 2:1. Abus vārtus ar 11 metru soda sitieniem pirmā puslaika pašās beigās un otrā puslaika vidū guva Krievijas futbolists Tamirlans Džamalutdinovs.

Tostarp Latvijas otrās līgas turnīrā jeb Rīgas čempionātā par līderi kļuvusi futbola kluba "Salaspils" un sporta kluba "Kengaroos" komanda, kas izcīnījusi divas uzvaras triju dienu laikā. Vispirms salaspilieši Piņķos ar 4:0 pieveica sporta klubu "Babīte", bet tad ar 3:1 pārspēja līdzšinējos tabulas līderus "Monarhs/Flaminko" futbolistus. Ar trim precīziem sitieniem šajās spēlēs izcēlās Jaroslavs Sokols, divreiz pretiniekus pārspēja Filips Pavlovs.

Tabulas galvgalā FK "Salaspils" / SK "Kengaroos" un "Monarhs/Flaminko" vienībām ir pa 19 punktiem, taču rīdziniekiem vēl ir spēle rezervē. SK "Babīte" ar 6 punktiem ieņem devīto pozīciju, bet pēdējā 11.vietā ar vienu punktu 10 mačos ir sporta klubs "Upesciems", kas pēdējā spēlē ar 0:3 piekāpās "FC BetLanes" futbolistiem.

Kārtējās spēles Latvijas čempionātā aizvadījušas abas "lielās" Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" komandas. Vīri Latvijas otrās līgas Kurzemes/Zemgales reģiona spēlē savās mājās pret "FK Dinamo Rīga" vienību divreiz izvirzījās vadībā, taču pamatlaika priekšpēdējā minūtē izlaida no rokām uzvaru – 2:2.

Savukārt Olaines dāmas šīs sezonas nezaudēto spēļu sēriju Latvijas pirmajā līgā pagarinājušas līdz deviņām, svētdien izbraukumā ar 1:0 pārspējot futbola klubu "Iecava". Vienīgos vārtus 18. minūtē guva Emīlija Borovska. Ar 23 punktiem deviņos mačos olainietes ir turnīra tabulas līderes.

(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)